Проти кого організовували Голодомр: Постанова ЦК ВКП(б) і СНК Союзу РСР від 14.12.32р.





Наш коментар:
Цікавий документ. Він заганяє останнього цвяха у кришку гробу "классававо падхода" щодо Голодомору. Не проти куркулів був організований Голодомор, а проти українців. І якби в Україні і на Кубані вже не було б жодного куркуля, а їх після "сплошной коллективизации" вже й так фактично не було, то Голодомор все одно був би!
З класовим ворогом безглуздо боротися шляхом переведення офіційного діловодства на російську мову. А от з українцями саме так і боролися і це було логічним. Дуже боявся товариш Сталін українців, тому діяв комплексно: одних українців морили голодом, других - вичищали з місцевих адміністрацій, третіх - виселяли на Північ, а всіх разом - русифіковували, щоб й імені українського не лишилось. І на Кубані практично й не лишилось. Бо Сталін був умілим адміністратором.
Нагадаємо прізвища комуністів-порушників сталінських директив. Крім суто українських прізвищ бачимо й такі: Головін, Ордел'ян, Фішман, Долгов. Навряд чи вони були українцями, але совість ці люди мали. Це все так звані "петлюрівці" в розумінні Постанови ЦК ВКП(б). Звичайно, жоден справжній петлюрівець не міг  потрапити до номенклатури ЦК. Це були ті, хто  свого часу боровся з петлюрівцями. Але коли наступив момент визначення, вони стали саботувати виконання антиукраїнських директив. За що вони самі і їхні сім'ї й були прирівняні до "куркулів" з відповідними наслідками.
Вічна пам'ять всім жертвам Голодомору.


Коментарі

Популярні публікації