Перейти до основного вмісту

Російський блогер опублікував фото зі скандального корпоративу у РПЦ

01.08.2012 12:08
Друга частина урочистостей проходила у розкішному ресторані "Європейський"
Фото: stop-rpc.livejournal.com
8/26 8/26 Друга частина урочистостей проходила у розкішному ресторані "Європейський"
Російський фотограф та блогер Дамір Шавалєєв, який до недавнього часу працював на "свічковому заводі" корпорації РПЦ в Софріно, опублікував у своєму блозі сміливий фоторепортаж з дня народження директора заводу, Євгенія Пархаєва. Корпоратив складався з трьох частин - перша пройшла в храмі Христа Спасителя за участі нинішнього патраірха РПЦ Кирила, кульмінація свята пройшла в ресторані "Європейський" і на дачі "свічкового підприємця".
Скандальний фотозвіт, на якому побувало багато знаменитостей Росії та України, швидко став сенсацією в мережі, через що на журналіста стали чинити активний тиск.
Євген Пархаєв з 1965 року працював в РПЦ маляром. У 1988 році завдяки хорошим стосункам з колишнім Патріархом Пимоном зайняв пост генерального директора Художньо-виробничого підприємства "Софріно". За деякими даними, був заарештований КДБ СРСР за розкрадання і збут листової міді, що призначалася на ремонт храмів.
У 1999 році Пархаєв висувався кандидатом у депутати Державної Думи Росії. Основним видом діяльності "Софріно" як і раніше залишається виробництво церковного начиння, свічок, одягу для священиків. Продукція підприємства є найпрестижнішою в церковних парафіях.
На торжестві у ювіляра побували не тільки найважливіші представники російського духовенства, а й відомі публічні люди, такі як архітектор Зураб Церетелі, мільярдер Михайло Прохоров, артисти Лев Лещенко, Володимир Винокур та "регіоналка" Таїсія Повалій.


Коментарі

Популярні публікації