Загинув легенда ГПУ, який вів справи Гонгадзе і Ющенка


Понеділок, 24 вересня 2012, 19:38

Заступник прокурора Вінницької області Роман Шубін загинув в автомобільній аварії під Вінницею.
Про це повідомляє "Сегодня" з посиланням на Генпрокуратуру.
Шубін будучи старшим слідчим з особливо важливих справ, а потім і начальником відділу, вів резонансні кримінальні справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе (за гарячими слідами допитував начальника міліцейської наружки генерала Олексія Пукача, коли того ще перший раз затримали у 2003 році, а потім за рішенням суду відпустили), і про отруєння діоксином кандидата в президенти Віктора Ющенка.
Кілька років тому, вже будучи начальником Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ, "Шубін нібито попросив посаду з меншим обсягом роботи (подейкували, що це йому підказало керівництво)", пише видання.
Останні роки був заступником прокурора Вінницької області, хоча сім'я залишалася в Києві. Минулої п'ятниці був на заслуховуванні в ГПУ.
За попередньою версією, у Шубіна стався інфаркт.
"Не можу повірити, що його вже немає. Великий трудяга і неймовірно скромна людина. Втрата, яку не заповнити", - говорить Володимир Жербицький, який добре знав загиблого.
"А я сумніваюся у випадковості ДТП - вороги у нього були", - вважає колишній слідчий, який просив не називати прізвище.
Аварія сталася у неділю, 23 вересня близько 22:15 на автотрасі "Житомир - Вінниця - Могилів-Подільський" в районі села Корделівка на Вінничині.
Повертаючись з Києва на своїй "Хонді", Шубін вже при під'їзді до Вінниці на великій швидкості врізався у навантажений КамАЗ, який ішов попереду.
© 2000-2012 "Українська правда"

Коментарі

Популярні публікації