Всі версії розправи в "Каравані": від крадіжки до замовного вбивства і помсти


Київ, Сьогодні, 21:13

Наразі версій зухвалого і жахливо спокійного потрійного вбивства у київському гіпермаркеті багато, бо особа винуватця і досі невідома.

Криваве пограбування у "Каравані"_3
ТСН.ua
Убивцею трьох охоронців в "Каравані" міг бути крадій, кілер чи психопат
Професійний кілер, колишній силовик чи просто психопат? Наразі версій того, хто і навіщо холоднокровно розправився з охоронцями у столичному гіпермаркеті "Караван" стає все більше.
ТСН-Тиждень розбирався в анатомії найзухвалішого вбивства останніх місяців та проаналізував всі найбільш вірогідні версії.
Версія перша – крадій.  За цією версією убивця місцевий або принаймні знімає квартиру. Приватна охорона не має права його обшукувати, відтак чоловік сам демонструє і ззаду, і спереду, що у нього більше нічого немає.
Помітно нервується - гризе нігті, чухає потилицю, потім намагається втекти. Камера записувала без звуку, тому про суть розмови можна тільки здогадуватись.

"Адже вони могли його там ображати, все могло бути... правильно. Людина може бути запальна. Поводиться спокійно, не смикається, нічого, тобто якоїсь нервозності я не спостерігаю в ньому. Якщо злодій, то зі стажем. Психологічно стійка людина", - робить висновок директор охоронного агентства Ігор Дорошенко, дивлячись запис з кімнати охорони "Каравану".
Останніми словами одного з охоронців могли бути - "Я пішов по міліцію".
Друга версія - переділ ринку охоронних послуг. Нібито міліцейська охорона досить дорога, але більш ефективна. "Караван", до речі, через день після трагедії підписав недешевий контракт із державною службою охорони.
Третя версія - це був народний месник. Подейкують, охоронці в "Каравані" були не надто поблажливі із дрібними крадіями. Окрім вкраденого, виманювали навіть гроші, аби тільки до міліції не дійшло.
Четверта версія – замовлення.
"Зі старим начальником охорони працювали якісь люди, можливо вони пішли зі злим умислом. Але конфлікту як такого в колективі не було", - каже начальник служби безпеки "Каравану" Сергій Осташенко.  
Якщо не було конфліктів в колективі, і людина буденно прийшла щось вкрасти, чому вона так повільно рухалась від каси, ніби чогось або когось чекала? 
"Між крадієм, месником і кіллером , то він більше підходить під кіллера, тому що надзвичайно холоднокровно відбувається вбивство. Месник має мати якусь мотивацію", - каже доктор психології Олег Чабан.
П'ята версія – психічно хворий. До цього варіанту схиляються слідчі і зараз відпрацьовують найбільше. Міліція вже виявила, що тільки в Оболонському районі 12 тисяч людей стоїть на обліку в психіатра.
Тим не менш, усі психіатри мікрорайону опитані. Серед хворих людина схожа на вбивцю не значиться. Немає його також серед картотеки  військових з гарячих точок. 
Шоста версія – нападник готувався до іншого злочину. Кулі його пістолета Макарова не були призначені для охоронців "Каравану". А вони просто вивели його із себе.
Убивця чи психопат, але професіоналізм в його діях є. Оперативники навіть не виключають, що стрілок раніше працював в правоохоронних органах, і тому його слідів не видно в жодній базі даних.
Наразі немає головного - імені та прізвища нападника. Хоча вже наступного дня міністр Віталій Захарченко на всю країну відрапортував, що особа вбивці встановлена.
Міністр мабуть хотів заспокоїти населення, натомість дуже спантеличив оперативників. Якби його ім'я дійсно було відоме, кількість версій скоротилася би суттєво. Нині ж правоохоронці продовжують ретельно прочісувати Оболонь і сусідні райони вздовж залізничних колій.  Придивіться уважно - якщо ви його бачили чи знаєте, подзвоніть 102. 

Коментарі

Популярні публікації