Розстріл охоронців "Каравану" нагадав Москалю фільм "Мовчання ягнят"


Київ, Сьогодні, 18:58

Депутат шокований переглядом відео.

Геннадій Москаль
Москаль нічого не зрозумів зі звітів міліції стосовно події
Убивця охоронців гіпермаркету "Караван" на Оболоні витягнув пістолет із кобури. Про це заявив народний депутат України Геннадій Москаль, повідомляє "Главком".
"Підкажіть, а хто з кобурою ходить, він, як я бачив, він витягнув пістолет із кобури", - відзначив він.
"Так якщо це міліціонер, то не говоріть "ні". Нагадує фільм "Мовчання ягнят" прес-конференція міністра МВС. Коли запитали, чи причетний працівник до правоохоронних органам, то відповідь була: "Ну, ми перевіряємо", - розкритикував міліціонерів нардеп.
Москаль припускає, що правоохоронці знають особу вбивці, але не хочуть оприлюднювати цю інформацію.
"Якщо ви знаєте, хто це, скажіть, це безробітний, інженер, наркоман або хто. Я бачив з того відео, він витягнув пістолет із кобури. Бандити і злочинці не носять пістолет в кобурі", - відзначив політик.
На думку Москаля, за потрійне вбивство мають відповідати насамперед правоохоронці.
"Я не бачу, щоби хтось подав у відставку. Хоч би начальник райвідділу, де знаходиться "Караван". Я в інтерв'ю міністра внутрішніх справ, пробачте, ні хр*на не зрозумів. Він повинен був чітко сказати: особу встановлено, оголошено в розшук, дати фотографію, а не показувати сам розстріл", - вважає депутат.
"Якщо є підозрюваний, він має бути оголошений в розшук. У всіх людних місцях мають бути вивішені його фотографії, всі працівники міліції, дільничні, автоінспектори також мають отримати його фото. Але щоб бандит Дикаєва ходив на відео з булкою хліба та крав флешку? Цей третій, який начебто схожий, був убитий ще до тих подій в Одесі. Цей кілер був скоріше міф, ніж реальність", - додав Москаль.
Також політик вважає, що публікація відео з кімнати, де відбулося вбивство, було неприпустимим і свідчить про непрофесійність міліції, повідомляє Gazeta.ua.
"Якщо завтра когось упіймають і буде слабка доказова база, скажімо, не знайдуть при ньому того пістолета, то вправний адвокат зможе завжди сказати, що його клієнт все це бачив у вільному доступі в інтернеті або по телевізору. Обов'язково має бути зроблене відтворення обставин скоєння злочину. І обвинувачений тепер може запросто відмовитись від своїх слів. Тому дані з камер відеоспостереження мали бути вилучені в першу чергу працівниками правоохоронних органів. Те, що відбувається, можна розцінювати або як вершину халатності, або це кимось умисно робиться. Взагалі це граничить з якимось самодурством. Треба було показати лише його фотографію, а не весь процесс", - вважає нардеп.

Коментарі

Популярні публікації