Прихильники Каддафі замучили до смерті повстанця, який схопив диктатора


Лівія, Сьогодні, 14:47

Влада Лівії назвали його "мучеником".

Мертвий Каддафі
YouTube
Один із повстанців, що зловили Каддафі, був закатований прихильниками диктатора
У французькому госпіталі помер один із повстанців, який схопив Муаммара Каддафі. Влада Лівії оголосила його "мученником" і розпорядилася поховати, як героя.
Вчора, 25 вересня, лівійця доставили з Франції приватним літаком. Труну з тілом 22-річного парубка, загорнутим у національним прапор, доставили на стадіон, де з ним прийшли попрощатися тисячі людей. Сотні громадян вийшли на вулиці з вимогою помститися за смерть повстанця.
Омран Шабаан проходив лікування в Європі, після того, як він 50 днів побув у полоні прихильників лівійського диктатора. Він був викрадений разом із трьома товаришами в липні 2012 року недалеко від міста Бані-Валід, яке досі залишається відданим старому режиму. Хлопці потрапили під обстріл, в результаті чого Омрана поранили в шию і живіт.
Про звільнення полонених особисто домовлявся глава держави Мухаммед Юсеф аль-Магреф, після чого троє заручників було звільнено. Доля четвертого залишається невідомою.
За словами сім'ї загиблого, додому Омран повернувся в жахливому стані - одна шкіра та кістки. Груди у нього сильно були порізані бритвою.
Влада віддала наказ про затримання бойовиків, які викрали Шабаана. Експерти побоюються, що смерть молодої людини може призвести до нової хвилі зіткнень між лівійцями, які визнають владу конгресу, і вірними Каддафі загонами.

Коментарі

Популярні публікації