Москва склала список громадян США, яких не пустять в Росію


Сьогодні, 13:23

МЗС Росії опублікував свій "Список Магнітського".

В
AFP
Москва склала свій "Список Магнітського".
У відповідь на "Список Магнітського", міністерство закордонних справ Росії опублікувало свій перелік американців, яким заборонено відвідувати східноєвропейську країну.
Офіційна Москва пояснює, що список нев'їздних громадян США з'явився на основі федерального закону "Про міри дії на осіб, причетних до порушення основних прав і свобод людини, прав і свобод громадян РФ".
До списку американців, яким не можна відвідувати Росію, включені особи, яких Москва вважає причетними до легалізації і застосуванню тортур, а також безстроковому ув'язненні.
Зокрема це Девід Еддінгтон, який очолював апарат віце-президента США у 2005-2008 роках.
До списку увійшов також Джон Ю, який був радником міністерства юстиції США з 2001 до 2003 року. Колишній командуючий базою військово-морських сил США в Гуантанамо Джефрі Хорбесон теж не може відвідати Росію.
У російському списку також фігурують люди, яких звинувачують в причетності до порушень прав і свобод російських громадян за кордоном. Серед них Джед Ракофф - суддя окружного суду південного округу штату Нью-Йорк, Прітіндер Бхарара - федеральний прокурор по південному округу штату Нью-Йорк, Майкл Гарсіа - колишній федеральний прокурор по південному округу штату Нью-Йорк, Брендан Макгвайр, Анджалі Сахни, Дженна Деббс , Крістіан Еверделл, Крістофер Лавін, Майкл Розензафт - заступники федерального прокурора по південному округу штату Нью-Йорк.
До списку також включені Луїс Мільйон і Сем Гайе - старші спеціальні агенти Агентства по боротьбі з наркотиками, Роберт Захарьяшевіч і Дерек Одні - спеціальні агенти Агентства по боротьбі з наркотиками, Грегорі Коулман, агент ФБР.

Коментарі

Популярні публікації