Перейти до основного вмісту

Бестселер "50 відтінків сірого" ​​потрапив до списку найобразливіших книг США

16.04.2013 14:27

Еротико-порнографічний роман, світовий бестселер "50 відтінків сірого" Еріки Леонард Джеймс потрапив до списку найбільш образливих книг на полицях американських бібліотек за версією щорічного дослідження Американської бібліотечної асоціації, повідомляє видання Daily Mail.
У це дослідження потрапляють ті книги, на які найчастіше скаржаться батьки, педагоги та інші представники громадськості. Лідером у цьому списку опинився дитячий письменник Дейв Пілкі (David "Dav" Pilkey) з серією книг "Капітан Труси", десяте місце посіла нобелівський лауреат 1993 року, письменниця Тоні Моррісон за роман "Кохана", який, до слова, був включений у складений журналом Time список 100 кращих романів англійською мовою, виданих з 1923 року.
В основі сюжету "П'ятдесят відтінків сірого", написаного американською домогосподаркою Ерікою Леонард, - типова історія про Попелюшку, якій випала нагода закохати в себе мільярдера і до того ж красеня. З приданого у Попелюшки-Анни - лише її невинність, з якою вона не розлучилася до 20 з гаком років виключно через нез'ясовній байдужості до сексу в будь-якому його прояві, плюс прекрасна шкіра, що дісталася в спадок від матусі. Зате її коханий Крістіан володіє масою достоїнств: гарний, розумний, молодий, володіє літаками-будинками-пароплавами, та ще не курить, не п'є і знає, як вести себе в суспільстві. Але є у нього один недолік - Крістіан любить досить жорсткі рольові ігри з садомазохістським ухилом, втім, грає він вельми обережно, підстраховуючи себе юридичним контрактом.
Тиражі цієї книги значно перевищили у всьому світі за 40 мільйонів. Її навіть планують поставити на сцені - у Нью-Йорку тривають останні репетиції мюзиклу "П'ятдесят відтінків сірого".
ria.ru

Коментарі

Популярні публікації