Вожді.


Хуцпа (3). Вожді.

Знову повернусь до теми Матриці, її міфів та Маятників.

Нагадаю визначення зі статті "Міфологія Матриці" (http://vgolos.com.ua/blog/769.html?page=1) : "Матриця, в контексті цієї замітки, це комплекс стереотипів, "загальноприйнятих" норм життя, цінностей та уявлень, котрий формується у свідомості людей через інформаційні потоки", та зі статті "Маятники Фейсбуку: жиди і Свобода" ((http://vgolos.com.ua/politic/6811.html) "Маятник це енерго-інформаційна сутність котра утворюється внаслідок об'єднання людей навколо якоїсь ідеї. Чому маятник? Тому що енергію він отримує як від прихильників так і від противників. Чим більше дискусій, суперечок, емоцій навколо суті Маятника, тим він могутніший."

Ми вже позбавлені вибору на роки вперед. Вчергове вибір продиктований найпотужнішими інструментами Матриці, володарями нашого сонного розуму - всемогутніми ЗМІ. Незважаючи на нікчемність "антифашистського" шоу та пародію на Майдан під назвою "Вставай Україно", головні цілі досягнуті, міфи створені:

У свідомості більшості українців альтернативи вже немає: наступний Президент України або діючий, або хтось із опозиційної трійці.
2. Увага сконцентрована на боротьбі несамостійних політиків, жоден із яких ні окремо, ні разом, не спромоглися хоч на яку-небудь Програму дій по порятунку країни.
3. Замість критичного аналізу, що саме відбулося під час розпіарених акцій, вся кухонно-клумбово-інтернет спільнота та політичні шоумени жваво обговорюють нову інтернет-теле зірку в китайському "абібасі", БМП з морквиною та постраждалу телеведучу.

Що пройшло майже непоміченим, але теж дало привід особливо допитливим "заглибитись" у тонкощі політики:

1. Тотальна пасивність та зневіра людей. Чисельність акцій була забезпечена з однієї сторони партійною мобілізацією, як кажуть - з останніх сил, з іншої - адмінресурсом. З обох сторін - грошима. Ймовірно виняток становили свободівці, стосовно грошей.
2. Інтерв'ю пана Яценюка. Те що акція/революція/перформенс триватимуть до президентських виборів засвідчило повне нехтування/нерозуміння проблем простих людей, котрі для коректних політиків - електорат, а для більш відвертих - бидло.
3. Декларація опозиційних лідерів виклика обурення навіть у їхнього соратника - пана Гриценка. Поза рядками стає зрозуміло що йдуть інтенсивні торги, ставки високі, апетити захланні і, у найближчому майбутньому, претенденти почнуть "мочити" один одного вже відкрито.

Можна перелічувати далі, але краще спробую припустити що відбувається насправді:

Нав'язаний нам вибір претендентів на найвищий пост у державі насправді залишає Україну на маргінесі світових геополітичних процесів. Ми там не присутні й нікому не потрібні. При всій повазі до заслуг та достоїнств кожного претендента зокрема, включаючи кримінально-менеджерський талант чинного першопосадовця, жоден із них не дотягує до гравця світового класу. Це означає що нам, у кращому випадку, відведена роль "зони керованого хаосу".

2. Політика "багатовекторності" чинного президента є насправді дуже ризикованою, для держави і для нього особисто. Насправді це спроба здурити всіх. Як своїх соратників - прислужників Матриці, так і її топ-менеджерів. Поки він діє під патронатом загальносвітового політичного Маятника, це сходитиме з рук. Як тільки його доморощений Маятник, котрий модно називати "сім'єю", вступить в протиріччя з Маятником потужнішим - кінець буде швидким і трагічним. Тільки варто згадати, що перш ніж юрба розірвала Каддафі, Лівія була зруйнована і загинуло чимало людей.

3. Матриця за допомогою Маятників здійснює безструктурне управління. За відсутністю розуміння того що відбувається, масової приреченої байдужості з надією на "доброго царя" або розхитуванні - підсиленні одного з існуючих політичних Маятників, ми неминуче отримаємо майбутнє, котре сьогодні вибирають замість нас. Яке воно буде - прогнозувати не берусь, але дві світові війни, Голодомор та теперішній "прихований" геноцид, котрі забрали життя десятків мільйонів українців, не вселяють оптимізму.

Вибір за нами. Йти стадом баранів за сліпими проводирами чи прокинутись, почати думати критично й самостійно і, найголовніше - діяти.

Коментарі

Популярні публікації