Україна ініціює створення регіональної ЗВТ в рамках ОЧЕС - Кожара



Україна має намір запропонувати ініціативи щодо створення регіональної зони вільної торгівлі в рамках (ЗВТ) Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).
Про це у своєму блозі на Українській правді повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.
"Створення регіональної зони вільної торгівлі є також нашим пріоритетом. Україна має намір запропонувати ініціативи щодо спрощення процедур торгівлі в рамках ОЧЕС, створення уніфікованої системи єдиного вікна та спеціального інформаційного ресурсу нотифікацій", - написав глава зовнішньополітичного відомства.
Кожара також зазначив, що значні можливості у сфері інвестицій в рамках ОЧЕС можуть бути пов'язані з діяльністю Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР). За його словами, банк має статутний капітал у 2 млрд дол. та здійснює кредитування інвестиційних проектів і програм у Чорноморському регіоні у співпраці з шісткою провідних фінансових інституцій Європи. В Україні за участю ЧБТР фінансується 14 проектів із загальною сумою позики понад 173 млн євро, підкреслив міністр.
"При цьому на 1 євро, сплачений Україною, припадає приблизно 5,86 євро, отриманих для кредитування українських проектів як державного так і приватного сектору", - додав голова МЗС.

Коментарі

Популярні публікації