Росія вписала інтеграцію України до своєї Концепції зовнішньої політики



  • Росія вписала інтеграцію України до своєї Концепції зовнішньої політики
Росія має намір підключати Україну до поглиблених інтеграційних процесів на пострадянському просторі.
Це зазначається в Концепції зовнішньої політики Російської Федерації, затвердженій президентом Росії Володимиром Путіним.
«Росія вибудовуватиме стосунки з Україною як пріоритетним партнером в СНД, сприятиме її підключенню до поглиблених інтеграційних процесів», - вказується в документі, розміщеному на сайті МЗС РФ.
Як зазначається, Росія вважає пріоритетним завдання формування Євразійського економічного союзу. Підкреслюється також, що пріоритетними напрямами російської зовнішньої політики є розвиток двосторонньої та багатосторонньої співпраці з державами - учасниками СНД, а також подальше зміцнення СНД.
«Поважаючи право партнерів у Співдружності на вибудовування стосунків з іншими міжнародними суб'єктами, Росія виступає за всеосяжне виконання державами-учасницями СНД узятих на себе зобов'язань у рамках регіональних інтеграційних структур із російською участю, забезпечення подальшого розвитку інтеграційних процесів і взаємовигідної співпраці на теренах СНД», - відзначається в тексті Концепції.
У документі також стверджується, що Росія сприятиме практичній реалізації Договору про зону вільної торгівлі СНД.
Крім того, Росія зобов'язується відігравати активну роль в політико-дипломатичному врегулюванні конфліктів на теренах СНД, зокрема братиме участь у пошуку шляхів вирішення придністровської проблеми «на основі поваги суверенітету, територіальної цілісності та нейтрального статусу Республіки Молдова при визначенні особливого статусу Придністров'я».
Концепція є системою поглядів на базові принципи, пріоритетні напрями, цілі та завдання зовнішньополітичної діяльності Російської Федерації.

Коментарі

Популярні публікації