Про посла Пайєтта і нашу майбутню історію

Нижче - роздуми автора, навіяні статею Андрія Золотарьова "А парень с амбициями!"

Посол, як посол. Каже те, що й інший би посол казав би. Не знаю тільки, чому Золотарьов так дивується, що американський посол захищає американські ж інтереси. А чиї інтереси він повинен захищати?
І інше звинувачення — посол не тримається «генеральної лінії» і завів шашні з українською опозицією — також якесь совкове. Ну це ж вам не Грищенко при Януковичу. Посол представляє не скільки свого президента, скільки свою країну, тобто еліту Америки. А вона не тільки різна… Америка держить Яника в тонусі: одні діячі кажуть: ґут, Вольдемар, ґут!, а інші в цей час критикують. От і розберись: за кого Америка після цього.
А розібратися складно, бо розводять американці Яника, як останнього лоха. Він уже і залишки урану віддав, і три транснаціональні компанії пустив в Україну, і в Європу преться, і на зовнішній арені практично в усьому американців підтримує… Але американців Хведорович все одно не влаштовує, хоча вони йому цього поки не кажуть.
Власне, говорити про вибори-2015 ще зарано, тому й чується: ґут, Вольдемар, ґут! Насправді, ближче до виборів, умови американців стануть більш конкретними. Це угоду про асоціацію з ЄС можна підписати, закривши очі на те, що Юля в тюрмі. А перед президентськими виборами Америка вимагатиме не просто випустити Юлю. Юля повинна ще й стати кандидатом в президенти, а після виборів… і президентом! Де буде Янукович при президенті Тимошенко? І не надійтесь на те, що між США та Україною нема угоди про видачу злочинців… Це для Лазаренка нема!
Тому нашим президентом стане Яценюк, а Хведорович весь залишок свого життя буде думати, що переграв євреїв, бо вся державна машина з президентом Януковичем начолі буде працювати на Яценюка, як свого часу Ющенко на Януковича. Не сказав би, що така вже тонка стратегія, але спрацює. Тим більше, що Яник отримає недоторканість для себе і своїх синів, Межигір’я у спадок, ну може й ще щось, типу пожиттєвого сенатора, як Піночет, щоб після закінчення каденції Яценюка не посадили.
А що ж посол Пайєтт? Пан посол щиро полюбить Україну і буде в своїх мемуарах тепло згадувати часи, проведені ним в Києві. А в українську історію він ввійде тим, що на певному її проміжку був модератором політичних процесів в Україні і, власне, творив нам нашу історію.

Коментарі

Популярні публікації