Янукович натякнув – питання Тимошенко буде вирішене до 21 жовтня [відео]

c_225_160_16777215_00_images_vlcsnap-2013-09-25-12h17m13s21.jpgУкраїна ініціюватиме проведення конференції з питань нерозповсюдження ядерної зброї у рамках нинішньої сесії Генасамблеї ООН. Про таке заявив Віктор Янукович під час виступу у Нью-Йорку. Також, Президент нагадав, що у 2014 виповнюється 20 років від часу відмови України від ядерної зброї.
Цього року головна конференцзала ООН знаходиться на капітальному ремонті. Будівельні роботи в ООН стали символом необхідності перебудови усього світу. На тлі військового конфлікту в Сирії та можливості поступок Ірану, увага світової спільноти все більше прикута до Нью-Йорка.   

Віктор Янукович, Президент України: «Одна з найболючіших безпекових проблем сьогодення – громадянський конфлікт у Сирії, який, на жаль, все більш впевнено набуває ознак транскордонного та перетворюється на джерело загроз регіонального масштабу. Не має виправдання кровопролиття та страждання цивільного населення, жінок і дітей, понад півтора мільйонів біженців і внутрішньо переміщених осіб, десятків тисяч громадян іноземних держав, які опинилися в зоні небезпеки».
Озвучену раніше ініціативу щодо допомоги в ліквідації сирійської хімічної зброї Віктор Янукович з трибуни не висловлює. Натомість, зупиняється на питаннях євроінтеграції. Саме майбутньому з Європою присвячує Президент всі свої офіційні зустрічі.
Віктор Янукович, Президент України: «В нас залишилося, фактично, 2 питання – це питання закону про прокуратуру і закон про вибори. Ну і третє питання, відоме питання – питання Тимошенко. Працює зараз місія до засідання ради міністрів закордонних справ – це яка буде 21 жовтня – скоріше за все, ми вже будемо мати звіт цієї комісії перед Європейським парламентом. І тоді, як то кажуть, все стане на свої місця».
Вже у середу український Президент свій робочий графік присвятить питанням енергетичної незалежності України, а також поспілкується з американським бізнесом.


Андрій Жигулін, Олексій Тищенко, з Нью-Йорка, 5 канал.  

Коментарі

Популярні публікації