Англійська королева засекретила власний запах, а принц їсть сир "Смердючий священик"

Лондон, Велика Британія, Сьогодні, 02:19

Британських монархів обслуговують невеличкі фірми з визначною історією та VIP-клієнтурою. AFP Парфумери присягають берегти в секреті смаки королівської родини Для обслуговування британських монархів підприємцям Англії необхідно мати особливу "королівську" ліцензію. Власники таких документів, як правило, обслуговують двір уже не одне сторіччя, йдеться в сюжеті ТСН-Особливе.



Парфуми 
Мило для королеви та лосьйон для гоління принца не продається на вулиці. Їх виробництвом займається родина, що обслуговувала вже британських 17-х монархів. Серед інших почесних клієнтів сімейного бізнесу були Вінстон Черчиль, а зараз "королівські" парфуми замовляє собі Мадонна. Щоправда, підприємці-виробники скуті присягою. Їм можна не приховувати вартості проданих королівській родині товарів, але суворо заборонено розповідати, що саме купили ті чи інші вельможні особи. Відтак відвідувчам можна перенюхати і перепробувати хоч усю крамницю, але дізнатися, чим саме пахне королева, не вдасться.

Сир 
Принц Чарльз полюбляє інші аромати, а з виробників сиру присяги про дотримання таємниці не брали. Відтак відомо, що до смаку спадкоємцю престолу припав сорт під красномовною назвою "Смердючий священик". Невеличка крамниця біля Сентджемського парку обслуговує монарший стіл уже 200 років. Решті королівської сім'ї сировари "Смердючого священика" не пропонують. Визначним клієнтам більше смакують блакитні, м'які та гострі сири. Продукцію нарізають, розкладають по тарілках і несуть просто до королівського столу. До Букінгемського палацу від крамниці слід пройти всього тільки 100 метрів.

Одяг 
Девід Гейл обміряв усіх британських монархів, десятки президентів і сотні кінозірок. 50 років тому малював викрійки вручну, тепер – моделює на комп'ютері. Більше у його сорочках нічого принципово не змінилося. Вбиратися до його майстерні приїздили Чарлі Чаплін і президент Рейган. Власник знімав мірки з Джоан Колінз, Майкла Дугласа, Аль Пачино та Білла Клінтона. Та найголовніша гордість власника – це Джеймс Бонд. У всіх фільмах цей персонаж вдягнений у сорочки та краватки тільки цієї невеличкої британської фірми.

Більше читайте тут: http://tsn.ua/tsikavinki/angliyska-koroleva-zasekretila-vlasnih-zapah-a-princ-yist-sir-smerdyuchiy-svyaschenik.html

Коментарі

Популярні публікації