Тягнибок закликає не вірити соціологам


Понеділок, 27 серпня 2012, 12:02

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликає не вірити результатам соцопитувань щодо рейтингів політичних сил.
В інтерв'ю ЛігаБізнесІнформ, коментуючи інформацію про те, що рейтинг "Свободи" 4,3% не дозволяє їй пройти в парламент, Тягнибок сказав: "Це рейтинги для ЗМІ, а також для маніпулювання свідомістю виборця".
"Наш рейтинг мінімум удвічі вищий за той, який малюють соціологи", - стверджує він.
За словами Тягнибока, це випливає "хоча б із коментарів тих же соціологів, які вони дають у приватних розмовах".
"Більшість результатів досліджень публікуються на замовлення певних політичних сил. До нас теж неодноразово зверталися соціологи з пропозицією платних послуг, але ми відмовляємося", - сказав він.
"Рейтинги, які дають нам сьогодні, використовуються спочатку для маніпуляцій, а після виборів - для фальсифікацій їх результатів. Тобто спочатку дають Свободі 4% і говорять народові, що націоналісти не проходять. А після виборів, при підрахунку голосів, влада урізує наш результат до оголошеного раніше рівня, як би підтверджуючи початковий прогноз ", - стверджує Тягнибок
За його словами, ніяким соціологічними дослідженнями вірити не можна.
"Взагалі, сьогодні вірити соціології не варто. Половина інтерв'юерів просто бояться відповідати на запитання анкет. А частина відповідає, але з побоювань - неправду", - сказав він.
Наш коментар:
Тут Тягнибок абсолютно правий. Криптонаціоналістів у нас багато. І не кожен зголоситься демонструвати свій націоналізм у російськомовному чи ліберальному середовищах. До речі, у Юлі реальні результати виборів завжди перевищували ті, що їй обіцяли соціологи.
© 2000-2012 "Українська правда"

Коментарі

Популярні публікації