Про дніпропетровця Лапшина, який мріяв очистити Британію від арабів

У ФБ Д.Різниченка залишив наступний коментар:

Читаю версії... Спецслужби завербували на території України... Хлопці, які спецслужби? Дивіться на життя простіше. Поїхали два студенти з України на навчання до Британії. А там якраз хтось араба підрізав чи вибух влаштував. Що робить наш Скотленд Ярд? Британців чи європейців чіпати не можна...
Тому беремо іноземців, вони скоюють більшість злочинів. Українці - ідеальні іноземці, бо за них їхня держава не заступиться, згадайте хоча б випадок з Іваном Дем'янюком. Тому беремо двох українців і б'ємо, поки не візьмуть злочин на себе. Один - злочинець, один - свідок, що працює зі слідством. Щоб версія виглядала правдоподібно, кидаємо на комп якийсь файл расистський. Не в Інтернет, де все сканується і записується в кеш, а на компьютер, де дата виставляється у Віндозі. Головне, щоб дата виготовлення жорсткого диску не була пізнішою, ніж туди "записали" файл. 
І з консулом українським підслідний "не захотів" зустрічатися, поки його остаточно не зламали. 
Що головне в житті українських студентів? Правильно, вірити, що Британія - правова держава. І Німеччина, і всі інші, бо ж ми в ЄС вступаємо. Це ж вам не якийсь злочинний режим Януковича.


А оце та стаття, що спонукала написати  коментар:

Українець Лапшин запланував почати “расову війну” в Британії за рік до поїздки

Лапшин запланував все за рік до поїздки у Британію
Лапшин запланував все за рік до поїздки у Британію
Українець, якого судять за вбивство мусульманина у Великій Британії, планував розпочати свою “расову війну” на теренах Туманного Альбіону ще за рік до того, як опинився там.
Павло Лапшин, якому 25 років, в суді визнав, що вбив пенсіонера Мухаммеда Саліма у квітні цього року, всього через п’ять днів після прибуття до Великої Британії, та готувався підірвати три саморобні бомби поблизу мусульманських мечетей.
Вже під час слухань у суді стало ясно, що українець задумав все це значно раніше – десь у березні 2012 року, повідомляє видання The Daily Telegraph.
На його комп’ютері в Україні знайшли докази того, що в Бірмінгемі, де він сподівався отримати місце роботи, Павло дистанційно вивчав місця, в яких планував придбати компоненти з яких виготовив свої бомби.
Прокуратура заявила, що П. Лапшин планував і інші вибухи на теренах Британії. Серед зображень на його комп’ютері було знайдено фото мисливського ножа, яким він пізніше зарізав М. Саліма, з нанесеними на ньому словами white power.
П. Лапшин прибув до Великої Британії як аспірант і отримав роботу за програмою міжнародного наукового обміну. Через п’ять днів після прибуття він скоїв немотивоване вбивство М. Саліма.
Минулого понеділка П. Лапшин, українець із Дніпропетровська, визнав себе винним у вбивстві та влаштуванні вибуху біля мечеті Kanzal Iman mosque у місті Тіптон, а також у тому, що готував інші теракти.
Після арешту він повідомив поліції, що обрав жертву бо ненавидить “небілих” людей. Під час допиту він сказав, що хотів би поглибити “расистський конфлікт” та додав, що вбив пенсіонера “бо він не білий, а я – білий”.

Коментарі

Популярні публікації