Небезпечний астероїд, який відкрили українські вчені, пройде повз нашу планету, - НАСА

19.10.2013 02:33

НАСА заспокоїло людей, які розхвилювалися через відкриття українських вчених – небезпечний астероїд може впасти на Землю менш ніж за 20 років.

«Хочемо повідомили дуже хороші новини. Найнебезпечніші з відомих астероїдів насправді не представляють великої загрози. І їх є дуже мало», – йдеться у повідомленні НАСА.

«Крім того, ймовірність того, що цей, відкритий українськими астрономами астерод, якому дали ім’я 2013 TV135, зіштовхнеться з Землею, дуже низька, це називається «перевірка в реальних умовах», – заявляють у НАСА.

В космічному агентстві на 99,998 % упевнені, що, у 2032 році астероїд просто пропливе повз нас.

Ймовірність ураження Землі в даний час складає 1:63,000, і навіть ті шанси швидко зникають, по мірі того, як учені дізнаються більше про астероїд.

«Це відносно нове відкриття», – сказав Дон Йоманс, менеджер однієї з програм НАСА, – «Після додаткових спостережень ми зможемо значно знизити або повністю виключити ймовірність впливу астероїда у майбутньому».

2013 TV135 було виявлено 8 жовтня, в той час як агентство НАСА було закрите через відсутність фінансування.

«Поруч проходить багато астероїдів. Це відбувається щодня, або два-три рази на день. Вони приходять і вони йдуть. Вони залишають Землю в спокої. Крім того, частинки з космосу бомбардують нашу планету кожну хвилину – 100 тонн на день. Ви їсте їх, ви п’єте їх, ви дихаєте ними. Багато хто з вас і багато чого на Землі містить космічні частинки», – повідомляють у НАСА.

Нагадаємо, Астрономи Кримської астрофізичної обсерваторії відкрили 400- метровий астероїд, який в 2032 році може зіткнутися із Землею, йдеться в матеріалах Центру малих планет і астероїдного підрозділу НАСА.

Мала планета, що отримала індекс 2013 TV135, була виявлена на знімках зоряного неба, зроблених в Кримській обсерваторії 12 жовтня. Потім відкриття було підтверджено російськими обсерваторіями «Ка-Дар» і МАЙСТЕР (ДАІШ МДУ) в Бурятії, а також астрономами з Італії, Британії та Іспанії.

Сила вибуху в разі падіння 2013 TV135 на Землю оцінюється в 2,5 тисячі мегатонн у тротиловому еквіваленті.

Джерело: CNN

Коментарі

Популярні публікації