Услід за Меркель і Кемероном про провал політики мультикультуралізму заявив Саркозі

11 лютого, 2011 12:40  ▪  Версія для друку

Президент Франції Ніколя Саркозі визнав провальної політику мультикультуралізму, яка була спрямована на збереження і розвиток у Франції культурних та релігійних відмінностей.

"Так, це провал", - сказав Саркозі, відповідаючи на питання про невдалу політику мультикультуралізму в ток-шоу на каналі TF1.
На його думку, французька система інтеграції виявилася неефективною, оскільки інтеграції як такої не відбулося.
"Правда в тому, що ми в усіх наших демократичних спільнотах занадто сильно стурбовані ідентичністю тих, хто приїжджає, і недостатньо - ідентичністю тих, хто їх приймає", - заявив президент.
Саркозі зазначив, що необхідно поважати культурні відмінності, однак громади у Франції не повинні уживатися один поруч з одним. За його словами, іммігранти повинні ставати частиною національного французького співтовариства і поважати місцевий спосіб життя. А тих, хто не бажає цього, у Франції не чекають.
"Французька національна спільнота не хоче змінювати свій спосіб життя, рівність між чоловіками і жінками, вільне відвідування дівчатками школи. Ми не хочемо, показного відправлення релігійних обрядів на вулиці", - заявив президент.
"У нас світська країна, церква відокремлена від держави, молитва нікого не бентежить, але ми не хочемо на нашій території агресивного релігійного прозелітизму", - зазначив він.
Довідка Тижня
5 лютого прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон назвав провальною британську політику мультикультурності, закликавши до посилення інтеграції молодих мусульман у суспільство в якості заходів щодо запобігання розвитку екстремізму в середовищі постійних жителів країни.
Про провал політики мультикультурності говорили також федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, а також колишні прем'єр-міністри Австралії та Іспанії Джон Ховард і Хосе-Марія Аснар.
Нагадаємо також, що восени за ініціативою французького президента були знесені незаконні циганські табори, а самих циган – виселили з країни.
Крім того, на початку цього року, після вибухів у коптських церквах у Єгипті, Саркозі заявив, що не має наміру терпіти "релігійну чистку" на Близькому Сході, спрямовану проти християн.
За результатами соцопитувань, результати яких були поширені ЗМІ, близько 40% населення Франції та Німеччини вважають мусульман загрозою національній ідентичності. На думку 68% французів і 75% німців, мусульмани не інтегруються в їхнє суспільство.

Коментарі

Популярні публікації