Янукович домовився з євромісіонерами про Тимошенко, - ЗМІ

Влада згодна на лікування екс-прем’єрки за кордоном за умови невтручання її в українську політику



фото: архів ТВі
Олександр Кваснєвський і Пет Кокс узгодили із президентом України Віктором Януковичем план вивезення Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини, пише Сьогодні. Умова української влади – неучасть екс-прем’єрки у політичному житті України, відзначає видання.
Відмінністю чергового візиту в Україну колишніх глави Європарламенту і президента Польщі (які учора, 30 липня, прибули до України з триденною місією) стала їх зустріч в Криму із Віктором Януковичем. За інформацією "Сьогодні", ця зустріч на держдачі №9 у Мухалатці тривала годину – півтори.  Розмовляли втрьох, без свідків і за підсумками бесіди жодних коментарів не надходило.
Водночас джерело видання в керівництві Партії Регіонів повідомило, що між учасниками бесіди не було суперечливих моментів: "Те, що Кокс і Кваснєвський приїхали спочатку до президента, однозначно свідчить, що в Криму узгоджувались спільні пропозиції, з якими місіонери Євросоюзу вирушили до Харкова".
Спільна пропозиція, припускає газета, - це план щодо лікування Тимошенко у Німеччині за умови її невтручання в українську політику. Нібито зараз на це згодна уже й сама бунтівна "харківська пацієнтка", яка раніше відмовлялася опинитися в політичній ізоляції.
Днями цю інформацію побічно підтвердив єврокомісар з інтеграціїШтефан Фюле, зазначає Сьогодні, який заявив про "позитивні тенденції" в діях українського керівництва з виконання умов підписання угоди про Асоціацію з ЄС.
Як повідомлялося раніше, президент України Віктор Янукович провів у Криму зустріч із колишнім Президентом Польщі Олександром Кваснєвським та колишнім головою Європейського парламенту Петом Коксом. Про це повідомили у прес-службі глави держави. Водночас подробиць зустрічі у прес-службі не надали.

Коментарі

Популярні публікації