Українська швидкісна електричка довела, що нічим не гірша за Хюндаї

31.07.2013 14:41

Українська швидкісна електричка довела, що нічим не гірша за Хюндаї
З Полтави до Харкова пронісся перший суперкомфортний потяг вітчизняного виробництва
Тестова поїздка першого потяга підвищеного комфорту виробництва Крюківського вагонобудівного заводу відбулася вчора, 30 липня, розповідає ТСН.
Швидкісний електропотяг проїхався з Полтави до Харкова у рамках відбору постачальника рухомого складу для реалізації Національного проекту "Повітряний експрес". Під час тестування усі присутні могли оцінити технічні характеристики поїзда:рух зі швидкістю до 160 км/год, роботу систем безпеки і контролю, забезпечення беззупинного руху при переході з ділянки зі змінним струмом на ділянку з постійним струмом та навпаки, комфортабельність у різних класах вагонів та додаткові зручності для пасажирів. 
Як підкреслили представники Крюківського вагонобудівного заводу, це перший вітчизняний електропоїзд підвищеної комфортності з високим рівнем безпеки. Його конструкція дозволяє запропонувати замовнику багато варіантів формування складів "Повітряного експреса" - від 2 до 6 вагонів, в залежності від пасажиропотоку. Рівень локалізації виробництва в Україні сягає 70 %.
Поїзд адаптований до перевезення візочників та пристосований до умов експлуатації в Україні. Крім того, конструкція поїзда передбачає можливість його модернізації для експлуатації на швидкості до 200 км/год.
Як повідомлялося раніше, у 2009 році в київському метро почав курсувати перший сучасний вітчизняний потяг, виготовлений на "Крюківському вагонобудівному заводі".
 

Коментарі

Популярні публікації