Перейти до основного вмісту

Український снігопад б'є рекорди

23.03.2013 23:45
Фото: kiev.vgorode.ua
Фото: kiev.vgorode.ua
Снігопади, які паралізували значну частину України, виявилися рекордними. На щастя, вдається уникнути смертей від холоду. Нинішній снігопад в Україні став наймасштабнішим більш, ніж за сто років. Про це заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомили в Держслужбі з питань надзвичайних ситуацій.
"У цьому році відбулася безпрецедентна ситуація. Вперше більш ніж за сто років в результаті циклону, який проходить по території України, у західних, частині центральних і північних областей протягом доби випало більше 50 мм опадів, рівні місячній нормі. За наступну добу очікується випадання ще 15-20 мм опадів у вигляді снігу та дощу", - розповів синоптик.

Також в Держслужбі повідомили, що зараз у цілодобовому режимі працюють центральний штаб і штаби в областях, створені для боротьби зі стихією. Найбільш інтенсивні опади за останню добу спостерігалися у Львівській, Тернопільській, Волинській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Хмельницькій, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській областях та Києві.
У той же час, в ГСЧС відзначили, що зараз силами рятувальників, військових, дорожніх служб і ДАІ у всіх регіонах забезпечується проїзд транспорту по автодорогах державного та обласного значення. За добу рятувальники визволили зі снігового полону більше 720 автомобілів, надано допомогу на дорогах 1,5 тис. громадян. Задіяно понад 400 одиниць спеціальної техніки Держслужби з надзвичайних ситуацій, 3000 одиниць комунальної та дорожньої техніки, 50 одиниць важкої техніки і 15 тисяч чоловік. Розгорнуті мобільні рятувальні пункти. У службі наголосили, що вдалося не допустити жодного випадку загибелі або обмороження людей у ​​заторах.
Також, за останньою інформацією, вже стабілізована ситуація в західних і частині центральних областей.
Нагадаємо, в п'ятницю і суботу сніг практично паралізував Київ - на вулицях замети, а на дорогах - величезні затори. У ГСЧС з цього приводу зазначили, що в столиці працюють 1500 чоловік особового складу Збройних Сил. Задіяні також особовий склад і техніка президентського полку. Голова КМДА Олександр Попов розповів, що в столиці зараз очищає дороги від снігу техніка "Київавтодору", очікується допомога армії.
Також Попов заявив, що ситуація в Києві буде стабілізована.

Коментарі

Популярні публікації