На Землі виявили новий вид гігантського вірусу, занесеного з Марсу

19 липня, 18:41

Дослідники вважають, що Пандоравірус був занесений з Марсу.

Пандоравірус
Пандоравірус
Вчені виявили новий вірус, який став найбільшим з будь-коли вивчених. Вірус, що отримав назву Пандоравірус, майже в десять разів більший за інші віруси.
За словами вчених тільки 6% його генома схожі з генами, наявними в інших організмів на Землі, повідомляє FederalPost з посиланням на The Daily Mail.
У зв'язку з цим французькі дослідники висловили припущення, що вірус, або зберігся з дуже давніх часів, або потрапив на Землю з іншої планети, наприклад з Марса.
Гігантський вірус можна знайти тільки під водою і вчені вважають, що він не становить серйозної небезпеки для людей.
[article_attached position="5"]
Проте дослідники, які опублікували свої висновки в журналі "Наука", вважають, що вірус розкриває ряд питань про історію життя на Землі.
"Ми вважаємо, що відкритий нами Пандоравірус утворився з клітинних структур, які більше не існують", - заявив доктор Жан-Мішель Клавьєре з французького університету Екс-Марсель.
Він пояснив, що вірус дуже великий, і має неправильну форму, що зазвичай не властиво вірусам. Через це він спочатку думав, що це маленька бактерія, а не вірус.
На думку вчених експертів, вірус, ймовірно, має неземне походження. Дослідники досі не знають, чому ця клітинна форма стала вірусом.
Як повідомлялося раніше, астрономи знайшли загадкові планети з піщаними хмарами. За словами науковців, хмари планет у буквальному сенсі складаються з піску.

Коментарі

Популярні публікації