Голова Держінвестпроекту вважає історію з LNG-терміналом та лижним інструктором російською провокацією

img


фото:watchdog.org
На те, що не вдалося зреалізувати проект із будівництва морського терміналу з приймання зрідженого газу (LNG), вплинула ціла сукупність факторів
Про це в ефірі Еспресо.TV сказав Голова держінвестпроекту Сергій Євтушенко. 
Також, на його думку, до кінця не зрозуміла роль того іспанця (лижного інструктора, який від імені іспанської фірми підписував меморандум з Україною - ред.). Адже, за його словами, іспанська компанія не з’явилася на підписання за годину.

"Я вважаю, що це провокація, управлінська помилка, і російська сторона до цього теж причетна. Цей проект торпедували на кожному кроці. Це навіть диво, що він так далеко просунувся - думаю, тому що в цьому була базова економічна необхідність", - зазначив Євтушенко, який тривалий час працював разом із екс-головою Держінвестпроекту Владиславом Каськівим.
На думку Євтушенка, LNG-термінал дасть можливість доступу до інших енергоносіїв і зменшить залежність від Росії. "На першому етапі ми беремо судно-газовоз. Воно швартується до берега і переливає зріджений газ до газотранспортної системи. Сьогодні близько 30-ти урядів в усьомі світі хочуть впровадити цей проект. Кілька десятків країн продають такий газ: Алжир, Катар, Оман, США", - сказав Євтушенко.

Коментарі

Популярні публікації