Україна не збирається платити Росії за невибраний газ, - замглави Мінфіну

Україна не буде платити Російські Федерації за невибраний газ, заявив сьогодні агентству Reuters перший заступник міністра фінансів України Анатолій Мярковський

Про це з посиланям на РБК-Україна повідомляє Еспресо.TV.
Як вже повідомляло Еспресо.TV, сьогодні "Газпром" виставив НАКу рахунок за недобір газу в рамках передбаченої контрактом умови "бери або плати" у 2013 р. в розмірі $11,388 млрд. Згідно з умовами контракту, "Нафтогаз" повинен був вибрати 41,6 млрд куб. м газу, а відібрав лише 12,9 млрд куб. м.
Рахунок за невибірку газу буде додано до вже наявного боргу України перед Газпромом. Раніше глава концерну Олексій Міллер оцінив його в 2,2 млрд дол.

"Ми за контрактом повинні були виставити (рахунок). Але вони ніколи не платили за недобір", - сказав РБК офіційний представник монополії Сергій Купріянов.
Згідно з умовами газового контракту з Україною, річні обсяги поставок починаючи з 2010 р. становлять 52 млрд куб. м, з яких 80% (41,6 млрд куб. м) - мінімальний обов'язковий рівень відбору, щодо якого діє правило "бери або плати". Але "Нафтогаз" жодного разу не вибирав ці обсяги.

Коментарі

Популярні публікації