Чому здали Крим (репліка у ФБ Дмитра Різниченка)

Ні, не сцикуни, а просто розрив шаблону, спланований у російському Генштабі. Армія діє по шаблону. А тут те, що під шаблон не підпадає. Результат: параліч. По Криму спрацював комплекс чинників, заздалегідь запланованих. 
1.Комплектація армії і флоту з місцевих, тобто або заражених російською шовіністичною пропагандою, або просто тих, хто не бажає воювати. Стимули: збереження звань, посад і місця роботи. І все це без війни і крові. Від 2/3 до 3/4 українських армії і флоту або перейшли на бік росіян або самодемобілізувалися (дезертири). 
2. П'ята колона у ВР і хитка коаліція. Коаліція можлива лише за участю колишніх регіоналів, чия революційність самі знаєте яка. Але альтернативи нема, точніше, альтернатива - російське вторгнення з непередбачуваними наслідками. Армія не боєздатна, допомога від НАТО реально не надійде в потрібні терміни, буде недостатньою і не буде прямої збройної підтримки. 
3. Чисто військове. Збій алгоритму, спричинений як "розривом шаблону", про що говорилось вище, так і протидією "п'ятої колони". Альтернатива: "котел" з українських військ у степовому Криму, між горами і Перекопом, і удар російського угрупування через Донбас у тил (Херсонщина). Плюс додатковий удар через Чернігівщину на Київ. 
Отакі-то справи.

Коментарі

Популярні публікації