Про Петю, Міхо і зраду

Вирішив трішки структурувати свою переписку з Johnnie Z. Drake, виклавши свої думки у вигляді посту.

Навіщо Міхо Саакашвілі свій високий рейтинг пов'язувати з падаючим Порошенком? Падаючого - підштовхни! От він і підштовхне. А Україну завжди можна перетворити у парламентську республіку з прем'єром Саакашвілі на чолі і з декоративним президентом, яким Петя навряд чи схоче бути. 
Декоративний президент не може обиратися народом України, інакше він буде співмірний Верховній раді. Та й навіщо стільки грошей викидати на вибори? Президента оберуть нардепи у ВР шляхом натискання кнопок. 
Нова розстановка сил у Раді (після позачергових виборів) автоматично веде до змін Конституції. Назвіть мені ім'я олігарха, який заінтересований у знаходженні Порошенка при владі? 
А чи не перебільшую я радикальність новообраної ВР? Ні. Олігархів влаштовує все, крім Петіного президентства. Бо він (Порошенко) -  Янукович №2, все гребе під себе. А олігархи може й дурні, але не настільки, щоб двічі наступати на ті ж самі граблі. 
Наскільки достовірним може бути мій прогноз? Ну, є коридор можливостей. От в межах коридору і можна прогнозувати. Є допоміжні чинники, що прискорюють чи послаблюють хід подій у коридорі. Наприклад, може інтенсифікуватися війна на Донбасі, яка в залежності від ходу подій може зіграти як на посилення Порошенка, так і на його послаблення. Але Україна наразі - олігархічна республіка, на яку впливає Захід - оце і є наш коридор. Межі коридору - інтереси олігархів. Олігархи, всі як один, - проти Порошенка. Рух у коридорі можна зробити менш інтенсивним, але його не можна повністю зупинити. Зміни в Україні - невідворотні.
На процеси звісно впливає безліч об'єктивних і суб'єктивних чинників. Все це так, але все це не відміняє існування коридору. Нарешті є геополітичні чинники, що вимагають від акторів певних детермінованих дій, хто б ці актори не були і чого б вони не хотіли.
Ото ж Міхо повинен зрадити Петю. Така логіка подій. Бо без Іуди Іскаріота не було б розп'яття нашого Спасителя. А без розп'яття він (Спаситель) не міг би взяти на себе всі наші гріхи. Звідси випливає дуже богохульська думка про центральність фігури Іуди і вторинність - Ісуса Христа.
Але до Петі та Міхо це все не має жодного відношення. Бо їх обох українська нація винесе фігурально кажучи "ногами вперед", позаяк вони обидва - вторинні персонажі нашої історії.

Коментарі

Популярні публікації