Російсько-українська війна. Огляд подій за 19.01.15р.

Нижче - офіційна версія подій від прес-центру АТО за 19 січня. Вирішив порівняти з даними Стрєлков-інфо. Ато таки є підозра, що там, де наші мовчать, не все гаразд. Доповідаю: вцілому, по дислокації подій, інфа більш-менш співпадає. Бої йшли в основному за Піски, Авдіївку (це на Півночі). На Півдні - Маріупольський напрямок. Сєпари пишуть, що трохи потіснили наших, але це навряд чи. А от артилерійські дуелі (ствольна і реактивна артилерія) йшли ледь не по всьому фронту. Тут і Горлівка, і Дебальцево, і Красногорівка, і Гранітне...
Сьогодні завалився (частково) Новий термінал аеропорту. Це не в результаті сьогоднішніх обстрілів, а просто "усталость металла". Якихось штурмів терміналу не було, тільки обстріли.
Ще сепари пишуть, що захопили Піски на 2/3, але не знаю, як вони ці 2/3 рахували, бо село витягнуте вздовж дороги. Мабуть мова йде про бої на околиці, звідки їх прогнали і тепер вони сидять у степу біля Пісок. І також у степу біля Авдіївки. Цілий день йшли обстріли обох сторін з гармат і мінометів, але під вечір наче стихло.
Вчора (18.01.15) сепари заявляли, що українська авіація бомбила Горлівку 500-кілограмовими бомбами, звісно не прицільно, не стратегічні об'єкти, а просто по мирним жителям. Ну київська хунта дуже ненавидить жителів цього міста і просто гадить, навіть без мотиву, бо хунта... Сьогодні, звичайно, хотілося б подивитися на воронки від цих бомб... І знаєте, що у Стрєлкова написали? "Бомби впали за містом!"
Теж таки вчора в блозі ель-Мюрида мусувалася ідея "Дебальцевського карману". Сепари боялися, що українська армія вдарить саме там. Але марно. Тактика Порошенка/Муженка - не переходити "червону лінію", тобто контратакувати противника можна і на його території, але потім треба все одно повертатися за лінію. На даний час тактика політично оптимальна. Військові може думають інакше, але я тут згоден не з ними, а з Порошенком. Кілька наступних днів - стратегічно вирішальні. Чекаємо на реакцію Путіна. Він або по-бондівськи повинен подвоїти ставку, тобто кинути в бій велику кількість своїх військ, або ж обмежитися довоєнною добовою нормою підкріплення і тоді фронт у сепарів почне сипатися. Бо в путінські мирні ініціативи вже ніхто не грає. Порошенко фактично виставив Путіну ультиматум у вигляді графіка заходів по деескалації. Путін на підписання графіку піти не може.
Фактично це розвідка боєм. Не кинув Путін кілька бригад на поміч сепарам? Тоді фронт посиплеться і можна наступати, наприклад, брати в кільце Донецьк. А як тільки "кліщі" почнуть змикатися, сепари з Донецька самі втечуть. В Сталінград місто Сталіно ніхто перетворювати не буде. Просто смішно.
Але Порошенко не дасть наказу на поновлення наступу. Не знаю, які там у нас резерви... Може й не великі. Хоча навіть авантюра повинна спрацювати.
Але Петя не воїн, він барига. Тому наша армія зупиниться, щоб дати сепарам можливість зализати рани. І будемо чекати, поки санкції подіють на Путіна, а Петя на хвилі критики набереться мужності. 
Бо зважте, марно надіятися на талант полководця у людини, яка заявляє, що "проблема не має військового вирішення". Петя звісно може поринути у дзен-буддизм і сидіти під плакучою вербою на березі річки Кальміус і чекати, коли мимо нього пропливе труп Путіна. Але такими методами можна й недочекатися.
Але ми переможемо. Правда, більшою кров'ю, ніж би нам хотілося. Але насправді перемога не має ціни, бо має цінність.
Осуществлялись обстрелы позиций украинских военных вокруг Донецкого аэропорта - населенных пунктов Авдеевка, Гранитное, Тоненькое, Новомихайловка
NEWS.LIGA.NET

Коментарі

Популярні публікації