Тягнибок програв суд комуністам


сьогодні, 16:49 

Олег Тягнибок

Вищий адміністративний суд України відмовив у задоволенні позову лідера фракції ВО "Свобода" Олега Тягнибока про визнання протиправним створення фракції Комуністичної партії України.

Про це йдеться у тексті рішення, яке зачитала головуюча на судовому засіданні суддя Інна Масло.
Вона зазначила, що постанова ВАСУ є остаточним і не підлягає перегляду в апеляційному чи касаційному порядку.
Позов представник Тягнибока у суді обґрунтував тим, що фракція КПУ була створена з порушенням закону про регламент Верховної Ради. Зокрема, нагадав він, за результатами виборів за партійним списком до парламенту від КПУ обрали 32 народних депутата і жодного депутата від цієї політичної сили не було обрано у мажоритарному окрузі.
У свою чергу, на судовому засіданні представникВерховної Ради вказав, що даний позов був пред'явлений не до того органу, оскільки, відповідно до процедури, депутати подають заяви на вступ у фракцію в апарат Верховної Ради, а головуючий на засіданні оголошує про це, виконуючи вимоги регламенту.
"Верховна Рада ніяких оголошень не здійснювала", - сказав він.
Після оголошення рішення суду, представник Тягнибока зазначив, що після вивчення повного тексту рішення ВО "Свобода" може звернутися до Конституційного суду України з вимогою роз'яснити ч.1 ст.58 закону "Про регламент Верховної Ради".
До слова, лідер українських комуністів Петро Симоненко заявив, що усі представники фракцій Партії регіонів, "Батьківщини", УДАРу і "Свободи" у Верховній Раді є представниками великих "грошових мішків".
Джерело: 

Коментарі

Популярні публікації