Союзники - Эль Мюрид

Союзники - Эль Мюрид:



Мюрид поставив собі завдання: проаналізувати генезу перетворення Росії на союзника Ірану. Про це коментована стаття.
Перш ніж звернутися до конспірологічних концепції автора, нагадаємо, що концепції бувають не тільки вірні чи помилкові, але ще й пропагандистські. Вершина пропагандистського таланту - образно підсунути сокиру під компас. Це коли реципієнт реальні факти оцінює через призму концепції-пастки і замість правдивої картини світу бачить її симулякра.
На нашу думку в  пропонованій статті Мюрид  саме й хоче, щоб ми проковтнули його концепцію-пастку. 

                                                                   ***
Отже "Як Росія стала союзником Ірану" або концепція Мюрида тезово.
1. Ослаблення України досягається зокрема і прокладкою газопроводів в обхід її території. Південний потік спочатку планувалося провести через Болгарію і далі до Австрії та Південної Італії. Але колективний Захід цей маршрут заблокував. Тому виник інший план обходу України - через Туреччину. Але й Туреччина не пішла проти колективного Заходу, обмежившись однією ниткою, виключно для внутрішніх потреб, тобто без експорту до Європи.
2. В цей критичний момент генерал-майор КСІР Касем Сулеймані пропонує Путіну/Росії повернутися в Сирію звідки Росія вже практично пішла та підтримати шляхом поставки зброї сирійських курдів, які будуть воювати проти протурецьких проксі (сирійські туркмени). Далі - торг з Ердоганом: Південний потік в обмін на вирішення курдської проблеми.
3. Але Ердоган надумав  самостійно вирішити курдську проблему, а не гратися в ірано-російські ігри. Для цього збив російський літак і ввів до Сирії турецькі війська. Натомість хитрі іранці "недопоставили" живу силу і тим самим змусили Путіна ще більше влізти в конфлікт. А потім ще й влаштували від імені росіян хімічну атаку в якій загинули мирні сирійці і що спричинило недавнє бомбардування Сирії з боку США, Англії та Франції.
                                                                      ***
Тепер викладемо нашу концепцію.
1. Причина війни в Сирії - бажання арабських країн Перської затоки мати альтернативне  морському шляху через Ормузьку протоку джерело поставки енергоносіїв до Європи (трубопровід). Наразі протока контролюється Іраном, а в Сирії при владі знаходиться проіранський режим Башара аль-Асада.
2. Інтереси Газпрому/Росії полягають у вічній війні в Сирії, щоб не допустити появи жодних трубопроводів із Перської затоки, незалежно арабські вони чи іранські.
3. Програш "російської весни" на Донбасі наклався на стратегічні інтереси Росії в Сирії. Путін дійсно хотів розміняти Крим на Донбас, а потім Сирію на  Донбас і, можливо, й на Крим.
4. Антиамериканізм штовхає Росію та Іран назустріч одне-одному. Ніякого "плану Сулеймані" ніколи не існувало. В отруєння хлором мирних сирійців винні не іранці, а росіяни і Асад. Але Ердогана дійсно хотіли шантажувати курдською проблемою в обмін на Південний потік.
                                                                   ***
В чому мета написання коментованої статті?
Ель-Мюрид - прокремлівський троль, що з метою швидше втертися в довіру маскується  під критика Путіна з позицій совка-сталініста.
Основний, але замаскований намір автора - видати путінський режим за жертву підступних іранців, навіть ціною критики самого Путіна. Образ правдивої жертви, яку підступно обманули, приваблює росіян, бо вони підсвідомо асоціюють себе з російською державою.
Інша ціль - структурувати у головах навколоаналітичного загалу  суперечливий інтелект-вінегрет, продукований масованою російською пропагандою. Робиться це у формі "одкровення" опозиційного інтелектуала, що приватно, для обраної аудиторії, ділиться своїми концептами.
Так, кожен пропагандист має свою цільову аудиторію. Ель-Мюрид спеціалізується на одурманюванні інтелектуалів і робить це досить успішно.

Коментарі

Популярні публікації