Про корисність червоного вина

ФРАНЦУЗЬКИЙ ПАРАДОКС 
Келих-другий червоного вина на день здатен запобігати захворюванням та подовжувати життя.

Основне питання яке виникає одразу. Якого об‘єму келих-другий має бути...
#файневино спробує надати ґрунтовну відповідь на це та супутні питання.
У 70-х роках американці шукали відповідь на питання: ну, ось чому так є? Французи споживають тони баґетів, сиру, масла та фуа гри і є стрункими та несхильними до серцево-судинних захворювань. Водночас американи викалькульовують калорії, обмежують себе від усього, чим зловживають французи, але страждають від надваги та яктивно мруть від серецеаих нападів.
Саме тоді на американській медичній сцені з’являється - Французький парадокс. У 1991-у на американському ТБ французький професор Серж Рено (Serge Renaud) заскочив громадськість інфою, що помірне споживання вина знижує ризик виникнення ішемічної хвороби серця. Це одкровення професора одразу збільшило продаж французького вина у США на 43,7% і увагу до питання корисності вина - на 100%. Хоча американи й не пострункішали і менше мерти від серцево-судинних хвріб не стали, але вино відтоді привернуло до себе увагу в Америці. Французьке вино.

Поза тим, сенсвційна заява Сержа Рено спричинила вивчення впливу, саме, помірного споживання вина, на людський організм. Одразу ж у чисельних інститутах почалися дослідження, власне, помірного споживання безпосередньо вина і алкоголю загалом. Раніше вивчали лише шкідливий вплив надмірного споживання алкоголю. А це, як кажуть у Бордо - дві великі різниці.
Отож, про користь вина мова йтиме лише за умови його помірного споживання. Щоденний келих-другий щодня за вечерею - це одне, а п‘ять-десять келихів поспіль у п‘ятницю ввечері - то є зовсім інакша справа.
Передовсім червоне🍷
Відповідь на питання: чи корисне помірне споживання вина? Є - так! Коли мова про колір, то нарвзі доведена корисність червного вина. Саме червоне істотно зменшує імовірність утворення каміння у нирках, знищує потужний перелік бактерій, які отруюють організм під час травлення їжі, збільшує опірність до застудних захворювань, зменшує можливість захворіти на ревматичний артрит, особливо у жінок, зменшує смертність від коронарної хвороби серця, особливо у чоловіків. Споживання вина незалежно від кольору, зменшує ризик з’яви судинної деменції та діабету другого типу. Також, що важливо, вино зменшує вірогідність утворення каміння у жовчному міхурі, тобто у поєднанні із тяжкою тваринною їжею вино нейтралізовує шкоду і прискорює травлення. Ще точаться суперечки стосовно відсотку імовірності зменшення ризику хвороби Альцгеймера та Паркінсона, але те що вино запобігає утворенню передумов для цих хвріб є безумовним фактом.

Головне - свідчень про користь споживання вина з кожним роком більшає.
Об‘єм келиху🍷
Ретельно аизначений мілілітраж келиху-другого, який може бути вжитим для користі і задоволення, досі невідомий.

Найчастіше можна зустріти таке: бажана кількість вина для чоловіка 300-400 мл, залежно від віку та статури - чи більши вік - тим меньше, чим більше вага - тим більше можна вжити, для жінки – 150-300 мл відповідно.
Найточніша корисна межа надаєтьсяься у дослідженнях нирковокам’яної хвороби для чоловіків. У 1996-му 45 000 чоловіків, 40-75 років вивчали протягом (увага!) 6-ти років. Тоді була визначена доза: 226,8 грам вина щодень. Заісно - це мінімалізована позиція для настаршого і найстрункішого чоловіка. Далі йде пропорційне зростання із падінням віку і збільшенням ваги, еле максимальний показникине перевищує 387,8 грам.
Спілкування людини і вина найкраще визначається саме доктриною помірності. Саме вона за Платоном, є однією з найголовніших чеснот людини.
#файневино закликає до поміркованості помноженою на якість. Пийте помірно доброго вина і ви гарантуватимите собі здоров‘я і задоволення.
Краще дорого і мало, ніж багато і ніяк. Мудрість вибору залежить від вас. Тому #фаневино бажеє вам мудрості рішень, якісних неймовірно запашних вин задля збереження здоров‘я і приємності задля🍷

Коментарі

Популярні публікації