В чому права Надія Савченко, а не її критики

Извинения Савченко перед Донбассом: что на самом деле сказала нардеп:


Савченко критикують зовсім не за те, що вона сказала... Більше того, питання  стоїть значно глибше... Проблему Донбасу треба вирішувати, а не зберігати статус-кво, яке вигідне Порошенку, але не вигідне українцям.
Проблема Донбасу може бути вирішена або за хорватським сценарієм (вигнати москаликів з Донбасу у звичайній, а не гібридній війні), або ж домовитися з Путіним. Раніше Путін хотів в обмін на вихід з Донбасу отримати Крим. Тепер він просто згоден піти з Донбасу без усяких гарантій. Ідеальний для Путіна варіант: капітуляцію повинні підписувати Захарченко з Плотницьким. Але з ними ніхто з українських політиків розмовляти не хоче. Чому? Та тому, що  це (на даному етапі) вигідно Україні, але не вигідно колективному Заходу.
В березні 2014 р. армії в України фактично не було, але це не значило, що в Криму зовсім нікому було стріляти, або хоча б могли передати татарам зброю зі складів українських військових частин. Є гіпотеза, що Турчинов з Яценюком віддали Крим Путіну, бо колективний Захід гарантував їм його повернення в Україну. Путін "клюнув" на Крим, як Саддам Хусейн на Кувейт. Нічого принципово нового: і тому, і іншому було неофіційно обіцяно, що анексія проканає. Не проканала!
В чому полягають національні інтереси України в питанні Криму-Донбасу? На нашу думку у виводі з України  (Донбасу і Криму) російських військ. Глобально - в знищенні Росії. Бо за Юрієм Липою на Східноєвропейській рівнині може існувати лише одна потуга. Ідеальний для нас варіант - стати після дезінтеграції Росії домінуючою у Східній Європі силою.
Але схоже, що Заходу треба не дезінтеграція Росії, а всього лише слабка Росія, можна навіть з Путіним на чолі. А це значить, що допомагати нам відвойовути Крим ніхто не буде. Турчинова з Яценюком, і Україну взагалі, розвели.
В такій ситуації у нас нема підстав не брати назад Донбас, особливо якщо Путін готовий його віддати. А що ж робити з Кримом? Чекати на смерть Путіна. Новий лідер Росії воювати за Крим не буде. Тобто вводимо через Перекоп і Чонгар "зелених чоловічків", а російська армія не отримує наказу стріляти. І Крим стає наш.
На заваді пропонованому сценарію - Захід ззовні і Порошенко  з нашими корупціонерами в Україні, яких існуючий стан справ цілком влаштовує. "Не миру, ні війни", а гроші в кишеню! Не влаштовує  це лише  українських націоналістів і Юлю. Надія Савченко озвучує плани своєї партії.
Звісно, що після повернення (реінтеграції) Донбасу доведеться оголошувати амністію. Не Стрєлкову і Бєсу, не російським найманцям, не тим, хто збив малайзійський Боїнг, і не тим, хто катував українців. Але в більш-менш "замазаними" виявиться від півмільйону до мільйону наших громадян. Хтось працював в окупаційній адміністрації, хоч би прибиральницею, хтось (бюджетник) їздив на мітинги, хтось за 500 грн. зупиняв в 2014 році українські танки і БМП, хтось був інформатором і завдяки його доносам загинули люди чи техніка. Нарешті були щирі москалі, що прагнули приєднання Донбасу до Росії. Хтось з них усвідомить власну дурість, а хтось затаїть злобу на Україну.
Треба відкрити кордон і дати можливість виїхати всім, хто цього забажає, всім, кому Україна чимось не подобається... А злочинці повинні сидіти...

Коментарі

Популярні публікації