Перейти до основного вмісту

Кабмін спростить процедуру звільнення та ускладнить отримання допомоги по безробіттю

На сайті Міністерства соцполітики оприлюднено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття». Документ містить нову редакцію закону «Про зайнятість» та поправки до Кодексу законів про працю.
Як повідомляє оргкомітет партії «Соціальний рух», дані зміни  запроваджують дискримінаційні умови праці для стажистів.
«Новація, яка запроваджувалась задля «підвищення конкурентоспроможності молоді» обернеться закріпаченням. Нині на умовах стажування наймаються студенти, що здобули професію та отримують наступний освітньо-кваліфікаційний рівень. Згідно проекту, стажування також пошириться на молодь, яка закінчила навчання або звільнилася з військової служби. Строк стажування може складати 6 місяців. Гарантія оплати праці відсутня – зарплата виплачується лише, якщо особа доведе, що виконувала «професійні роботи», а не просто здобувала досвід. Тепер звільнити їх буде простіше», — сказано у  повідомленні.
Крім того, як вказано, у відповідності до політики «жорсткої економії» суттєво змінюються умови отримання допомоги по безробіттю. Зокрема, на 90 днів скорочується тривалість виплати допомоги при відмові від громадських робіт. Лише на 31-ий день після реєстрації у якості безробітного особи звільнені за угодою сторін отримують допомогу по безробіттю.

Коментарі

Популярні публікації