У Держприкордонслужбі розповіли, чому відпустили лідера луганських бойовиків

Середа, 28 травня 2014, 13:53


Українські прикордонники дві з половиною години утримували лідера луганських сепаратистів Валерія Болотова, але не дочекались підкріплення.
Про це в середу заявив голова Держприкордонслужби Микола Литвин на прес-конференції в Києві.
На запитання журналістів, чому Болотова безперешкодно випустили з України він повторив версію, що у прикордонників не було вказівок щодо його затримання:
"На той час, коли він виїжджав, будь-якого доручення, питань до нього не було. Коли він вїжджав, доручення вже було", - зазначив Литвин.
За його словами, прикордонники утримували Болотова дві з половиною години:
"Наш старший полковник Момот стояв годину з висмикнутою чекою гранати РГМ. А вже туди чеку не вставиш", - розповідає Литвин.

Потім, за його словами, обидві сторони домовилися викинути гранати. Оскільки нападники переважали прикордонників чисельністю: 200 людей проти 55, терористам вдалося відбити самозваного "губернатора".
Литвин зазначив, що жодне підкріплення не прибуло.
Як відомо, прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом озброєного нападу на пункт пропуску "Должанський" Луганського прикордонного загону області, коли бойовики відбили губернатора самопроголошеної ЛНР Валерія Болотова,.
Раніше ГПУ вимагала від МВС ретельно перевірити обставини, за яких Болотов безперешкодно перетнув державний кордон та залишив територію України.
У ГПУ наголошують, що 22 квітня слідчим управлінням СБУ в Луганській області так званому "народному губернатору Луганщини" Болотову було оголошено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.
Українська правда
© 2000-2014 "Українська правда"

Коментарі

Популярні публікації