У РОСІЇ ЗАБОРОНЯТЬ ПРИХОВУВАТИ ФАКТ ПОДВІЙНОГО ГРОМАДЯНСТВА

Путін заявив, що хоче знати все про жителів РФ

27 БЕРЕЗНЯ, 18:30

фото: ЕРА/UPG/ТВі

Президент Володимир Путін вважає, що Росія повинна фіксувати, хто з її громадян має громадянство інших держав. На ініціативу сенатора карати приховування подвійного громадянства виправними роботами Путін запропонував подумати про це Держдумі й уряду, повідомляє РІА "Новости".
"Ми цілком повинні і маємо право знати, хто живе в Росії, чим займається", – сказав він на зустрічі з членами Ради палати Ради Федерації.

Тему закону про громадянство порушив голова сенатського комітету із законодавства Андрій Клішас, який запропонував "ввести в законодавство норму, за якою громадяни, які мають паспорти інших держав, повинні повідомляти про це РФ".
"За приховування факту іншого громадянства встановити кримінальну відповідальність у вигляді виправних робіт", – запропонував він.
Парламентарій процитував клятву вірності, яку складають США їх громадяни, які мають також інше громадянство. "Приклад клятви людей, що приймають іноземне громадянство, не повинен залишитися без уваги", – відреагував Путін. Однак, на його думку, "тут теж не можна перестаратися, відповідальність не повинна бути надмірною, хоча, звичайно, така відповідальність має бути".
"Головне – щоб ми фіксували цей стан (подвійного громадянства), а відповідальність – це ви подумайте разом із депутатами Держдуми і урядом", – доручив Путін.

Коментарі

Популярні публікації