Курултай підтримав створення національно-територіальної автономії

У Бахчисараї кримськотатарський народ постановив починати створення в Криму національно-територіальної автономії

Про це йдеться в постанові, яку ухвалили на позачерговій сесії Курултаю - органу народного представництва, передаєЕспресо.TV .
Делегати Курултаю кримськотатарського народу підтримали постанову "Про реалізацію кримськотатарським народом права на самовизначення на своїй історичній території в Криму". За документ проголосували 212 делегатів з 217 що зареєструвалися в залі.
При цьому один делегат - Ескендер Барієв - виступив проти прийняття такої резолюції, ще четверо утрималися. В документі йдеться про "початок політичних і правових процедур ojlj створення національно-територіальної автономії кримськотатарського народу на його історичній території - в Криму".
Крім того, Курултай має намір доручити Меджлісу "увійти у відносини з міжнародними організаціями - ООН, Радою Європи, ЄС, ОБСЄ, парламентами і урядами держав з усіх питань забезпечення права кримськотатарського народу на самовизначення у формі національно-територіальної автономії на своїй історичній території - в Криму". Раніше глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що кримські татари мають намір провести зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.
Нагадаємо, раніше глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що кримські татари мають намір провести зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

Коментарі

Популярні публікації