Суворов: Якщо арабська нафта хлине на ринок, через рік Росія гарантовано впаде

img

Якщо на світовому ринку впаде ціна на нафту, - завалиться і Росія, тому що нічого, крім нафти, газу і матрьошок, вона не виробляє, вважає радянський розвідник, історик і письменник Віктор Суворов
Радянський Союз розпався після падіння світових цін на нафту в результаті тиску США. Сучасну Росію може чекати така сама доля.
Про це розповів колишній радянський розвідник, історик і письменник Віктор Суворов, інформує Gordonua.com.

"Що сказав Обама Путіну, я не знаю, але можу припустити, виходячи з історичних паралелей. У Радянського Союзу була агресивна зовнішня політика, він ввів війська до Афганістану і представлявся всьому світу наддержавою. Тоді 40 -й президент США Рональд Рейган зібрав своїх радників і прийняв рішення натиснути на Саудівську Аравію, щоб вона скинула ціну на нафту, а важелі тиску у Америки були: вона поставляла туди багато зброї, крім того, в США сберегались активи Саудівської Аравії", - нагадав події 30-річної давності історик.
У результаті зміни видобутку нафти в Саудівській Аравії впали світові ціни на енергоносій, оскільки всім іншим країнам також довелося збільшувати добування нафти.
"Саудівська Аравія почала посилений видобуток нафти і, відповідно, вартість "чорного золота" на світовому ринку знизилася. Іншим країнам, щоб відшкодувати свої втрати, довелося гнатися за Саудівською Аравією і збільшувати виробництво власної нафти. У підсумку, ціни на нафту впали, а слідом за ними звалився і СРСР", - розповів Суворов про економічну причини падіння Радянського Союзу.
Радянську державу колишній розвідник порівняв з казковим Кощієм Безсмертним, смерть якого зберігається на кінці нафтової голки.
"У Кощія Безсмертного смерть зберігається на кінці нафтової голки, і Рейган це знав. Думаю, і Обама знає Принаймні, сценарій сходиться на 100 відсотків Якщо на світовому ринку впаде ціна на нафту, - впаде і Росія, тому що нічого, крім нафти, газу і матрьошок, вона не виробляє Якщо арабська нафта хлине на світовий ринок, крах Російської Федерації гарантовано відбудеться через рік", - . упевнений Суворов.
Історик також допустив, що Путін прорахувався, сподіваючись на нерішучість Обами у зовнішній політиці.
"Очевидно, в розробці плану захоплення України Путін виходив з того, що Обама в питаннях зовнішньої політики нерішучий і не скористається методом Рейгана А він, схоже, скористався. Причому зверніть увагу: США не дубиною діють, хоча вона у них велика-превелика, а просто домовляються з Саудівською Аравією", - уточнив Суворов.

Коментарі

Популярні публікації