Путін помилував Юлію Тимошенко

Юлія Тимошенко спілкується з пресою
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування Юлії Тимошенко. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу Кремля.
«Керуючись принципами гуманності, постановляю: помилувати засуджену Тимошенко Юлію Володимирівну, 1960 року народження, уродженицю м. Дніпропетровськ, звільнивши її від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі», – йдеться в указі.

Документ набуває чинності від дня його підписання. Тимошенко вийде на свободу, коли документ надійде до колонії.
Раніше українські громадські діячі, опозиція та лідери багатьох країн звертались до президента України Віктора Януковича помилувати Тимошенко. Однак він посилався на відсутність в нього таких повноважень.
«Після відмови від євроінтеграції та часткової здачу суверенітету на користь Російської Федерації Янукович фактично делегував частину своїх повноважень Путіну, – коментує близький до Адміністрації президента України політолог Кость Бондаренко, – тому немає нічого дивного в тому, що указ підписав саме Путін, а не Янукович.»
«Це дуже грамотна спецоперація. Янукович завдяки її проведенню зміг випустити Тимошенко – і це дасть можливість зберегти обличчя перед Заходом. Важливо, що зробив він це руками Путіна, не показавши своєї слабкості і зберіг обличчя перед електоратом сходу України. А це суттєво підвищує його шанс на потрапляння до другого туру виборів президента, які відбудуться в Україні за рік», – додав політолог.
Нагадаємо, це вже не перший акт гуманізму з боку президента Росії. Раніше Путін помилував екс-голову ЮКОСа Михайла Ходорковського та учасниць російського панк-гурту Pussy Riot Марію Альохіну і Надію Толоконникову.

Коментарі

Популярні публікації