Рух за Гетьманат: Ми маємо виставити свій рахунок Європі


Протягом останнього місяця Україну лихоманить євромайданами – спочатку їх було два – аполітично-студентський на Майдані Незалежності і партійно-опозиційний на Європейській площі.
28 листопада вони об’єдналися – без політики і за євроінтеграцію. Але вранці 30 листопада беркутівцями було вчинено напад і зачистку студентського Євромайдану, а 1 грудня відбулась спроба штурму Адміністрації Президента України. Наразі існує багато думок щодо розвитку цих подій, а також того, кому вони були вигідні.

Molotoff вирішив з’ясувати, яке ставлення до масових протестів в Україні у представника Січеславської сотні Руху за Гетьманат Яреми Галайди.

Ярема Галайда: - Якщо говорити про наше ставлення до так званої євроасоціації, а тим більше вступу до Митного союзу, то воно просте: будь-які розмови про асоціації, чи союзи, то за нинішніх умов повної політичної залежності України від зовнішніх чинників, руйнації господарства, відсутності патріотичного уряду, повної невизначеності зовнішньополітичного вектору, - це є прямою здачею національних інтересів України.

Денис Ковальов: - Яке у вас ставлення до ЄвроМайдану, яким ви бачите перспективи розвитку ситуації? Політики вже остаточно здали ідеали нового Майдану?

- Звісно, я висловлюю високе почуття гордості і поваги до активної громадянської позиції моїх співвітчизників. Навіть у часи коли більшість нинішніх активістів ЄвроМайдану висловлювались про наш народ зі зневагою і скепсисом, - згадаймо вислови на кшталт "генетичний мотлох", грязь Москви, "рабська душа українців", -  ми завжди висловлювали свою впевненість у глибокій патріотичності і активності нашої нації. Але ж чи варта такої активності кінцева мета? Маю на увазі угоду про асоціацію з ЄС. Ми розуміємо, що у підписані цієї угоди деякі політично-незрілі діячі бачать такий собі захист від зазіхань Москви з її Митним союзом. Але ж хіба не сильне військо має виступати гарантом того захисту?Та і геополітичні інтереси української самостійної соборної держави - однією з головних засад якої є соборність всіх земель, населених українцями в межах однієї держави - також значно обмежуються угодою про євроасоціацію. З іншого боку в даному випадку Україна потрапляє у своєрідну залежність від ЄС.

Коли говорять про події на ЄвроМайдані, то часто звучить навіть слово "революція". Але ж хіба може ЄвроМайдан стати революцією? Революція – це докорінна зміна державного ладу і політичного устрою, відсторонення пануючих політичних еліт. І як ми бачимо ані учасники, ані лідери ЄвроМайдану не декларують революційних змін, як свою програму подальших дій, а тільки кажуть про відставку уряду чи кількох посадових осіб, що причетні до побиття мітингувальників. Це нам пропонують вважати революцією? На наше переконання, такі вимоги можуть висувати тільки люди схильні торгуватися за місця у новому уряді і аж ніяк не ті, хто хоче докорінних змін у суспільстві. Звідси й пасивність цих "революціонерів", і заклики не піддаватися на провокації, і переслідування тих, хто закликає до дійсно революційних дій. Ті хто танцює і сидить в очікуванні чергового штурму на наметове містечко протестантів замість іти у наступ, може називатися ким завгодно, але аж ніяк не революціонером. Отже, все залишиться як є. На жаль.
 Представник Січеславської сотні Руху за Гетьманат Ярема Галайда
- Як ви вважаєте, чи можлива альтернатива ЄвроМайдану?

- Майдан мислиться сьогоднішніми його активістами виключно як мирна акція, а мирні акції, за теперішніх умов, як свідчить досвід, не матимуть дієвого, а головне бажаного для країни результату. Ми повинні розуміти, що головною проблемою в Україні є власне не ЄС чи ТС, а існування режиму внутрішньої окупації, який пригноблює багатомільйонний народ.

Єдиною альтернативою ЄвроМайдану, на нашу думку, є активна протидія існуючій владі. Що я маю на увазі? Рішучі дії, метою яких має бути усунення бандитського режиму Януковича-Азарова з метою встановлення справжнього українського уряду, який проведе докорінні та дійсні реформи. Такі дії були продемонстровані націоналістами “Правого сектору” 1 грудня. Але, на превеликий жаль, ми побачили, що і лідери ЄвроМайдану не мають рішучості і волі для здійснення подібних кроків. Більше того, бійці "Правого сектору" були фактично зраджені і ошельмовані ними.

- А чому лідери ЄвроМайдану, на вашу думку, такі пасивні у протидії авторитарній  владі?

- Слабкість і зрадливість самозваних лідерів ЄвроМайдану полягає в тому, що вони не мають ані найменшого уявлення про перспективи розвитку України, не те що на 10-15 років, але і на найближчі 1-2 роки. Їхня головна мета – заробити політичний капітал напередодні можливих виборів 2015 року. Зараз наші такі різнобарвні, просто веселкові опозиційні політики використовують щиру віру і патріотичний порив активістів ЄвроМайдану, як розмінну монету у своїх брудних махінаціях і оборудках в переговорах з владою за теплі місця у Верховній раді, Кабміні і у радах місцевого значення. В свою чергу регіонали зі своїми червоноперими сателітами використовують ЄвроМайдан, щоб виторгувати як найбільше грошей у Москви, Брюсселя і навіть Вашинґтону. Усім їм глибоко байдуже, яке майбутнє очікує українців.

- Що пропонуєте ви, як представник руху за Гетьманат замість існуючої системи? Для вас і влада, і опозиція - однаково продажні та брехливі політикани. Що нового ви можете запропонувати активістам ЄвроМайдану?

 - Ми неодноразово заявляли і заявляємо, що вся система влади, яка нині існує в Україні з її корумпованим чиновництвом, продажними судами, антинародними силовими структурами, з армією, від якої немає жодної користі для обороноздатності держави, фактично є не більш як колоніальна адміністрація, рудимент імперського минулого. Ми маємо зрозуміти, що поки цей рудимент не буде видалений раз і назавжди насильно хірургічним шляхом, то Україна і надалі буде постколоніальною державою, залишаючись злидарем і волоцюгою перед обличчям сильніших за неї країн:  РФ, США, КНР та міждержавного утворення ЄС.

Вихід один – усунення окупаційного режиму, ліквідація і руйнація існуючої колоніальної системи та побудова на її місці дійсно української, дійсно самостійної, дійсно соборної держави, якій ніхто і ніколи - чи-то просвітлена демоліберальна і мультикультурна Європа, чи-то дика і деспотична, майже повністю ісламізована Московія - не будуть диктувати своїх умов. Тому, рух за Гетьманат виступає за побудову держави нового типу, природа якої відповідає національному характеру та історичній традиції української нації, а саме – Гетьманату.

- Як ви ставитесь до вимог, які нам висуває ЄС в угоді про асоціацію, і взагалі, які перспективи української євроінтеграції?

- У відповідь на ці вимоги хочеться відповісти і нагадати всім євроемісарам та іншим єврочиновникам, що Україна є суверенною і незалежною державою. Нам, як європейцям, не треба доводити, що Україна – це Європа, ми – найбільша країна Європи, а тому будь-які вимоги, з чийого б боку вони не надходили, ми будемо сприймати або як одразу, або як невдалий жарт. Українці, як європейці, мають право і обов’язок суверенної нації самостійно вирішувати, яким чином господарювати у своїй країні, з ким мати дружні і партнерські відносини, а з ким ворогувати. Єдиною цінністю майбутньої української держави, Гетьманату, будуть інтереси забезпечення добробуту і поширення могутності української нації. Європа у вигляді комісії Європарламенту та Ради Європи не має права висувати Україні якісь умови та вимоги. 

Практично на всіх крутих поворотах української історії Європа якимось незбагненним чином завжди була або на боці ворогів України, або потурала їм. Україна разом з Литвою і Польщею були степовим щитом від нападу орд чи-то турків і татарів, чи-то монголів і половців. Де тоді була Європа? Всі благання і прохання Данила Галицького, Гедиміна, Вітовта про допомогу звернені до європейських монархів і навіть Папи Римського проти монголів, були воланням у пустелі. В часи визвольної війни Богдана Хмельницького у ХVII столітті, де була Європа?Зате німецькі ландскнехти служили у польському війську, французькі інженери зводили проти козаків нові фортеці, а італійські гармаші навчали польських артилеристів.

Ми маємо нагадати, що армія УНР, запекло борючись на два фронти, не допустила ціною власного існування більшовицьку орду до Європи у 1917-1921 роках. Чим же тоді допомогла Європа Україні? Вона озброїла і підготувала армію Юзефа Галлєра, яка підступно і цинічно вдарила у спину воякам УГА. Саме завдяки зрадництву, егоїзму і байдужості Європи на 70 років Україна потрапила у більшовицьку окупацію з її репресіями, голодоморами українців.

Під час Голодомору Європа мовчала і не допомагала українцям, слухаючи сталінських солов’їв і продажних журналістів, затикала вуха, коли Пауль-Йозеф Ґеббельс прямо вказував, що голод в Україні є цілеспрямованим геноцидом.

Ялтинські домовленості 1945 року – ще одна зрада на рахунку "цивілізованої Європи". Аби умилостивити червоного людожера Сталіна, йому на поталу віддано Центральну та Східну Європу.

Європа та її лідери витрачала мільйони на підтримку, озброєння і оснащення Армії Крайової, яка чинила геноцид українців на Волині, однак не виділила ані копійки на підтримку більш ніж 10-річної героїчної боротьби УПА. Більш того, Європа досі робить вигляд наче тої боротьби і не було. Коли вбили у травні 1926 року Симона Петлюру, вся Європа аплодувала його вбивці Шварцбарту і надзвичайно раділа його виправданню у суді.  Лише Альфред Розенберґ написав статтю, в якій обурювався нахабністю судилища  над Петлюрою, у яке перетворили європейські ЗМІ суд над більшовицьким агентом Шварцбартом.

Останні 22 роки Європа водить Україну за носа, висуває все нові і нові вимоги, але під будь-яким приводом постійно відмовляє нам. Згадаймо скільки разів ще за часів Леоніда Кучми і Віктора Ющенка ми стояли на порозі підписання проєвропейських  угод, і кожного разу єврочиновники знаходять привід відмовити Україні: то зводить наклеп щодо продажу "Кольчуг" Іраку, то витягують на світ божий касетний скандал зрадника Миколи Мельниченка,  то допомагають румунам у територіальних зазіханнях на наш острів Зміїний та Чорноморський шельф.

Європа чомусь вірить всім наклепам і брехням про Україну, вона ладна задовольнити будь-які і будь-чиї претензії до України, але впритул не помічає наших інтересів і залишається глухою до наших вимог. І тепер ці єврочиновники висувають українцям вимоги. А ми що маємо? Знову ще раз прогнутись, піти на марні поступки? Може вже слід виставити український рахунок Європі? Замість того, аби слухати маячню культур-марксистів, головна цінність яких – одностатеві шлюби і заохочення вбивств власних націй шляхом змішання крові із представниками інших рас - ми маємо йти власним єврошляхом.

Рух за Гетьманат виступає не за євроінтеграцію України у склад марксистських чи троцькістських Сполучених Штатів Європи, а за повну українізацію. І лише після того, ми маємо самі вирішити чи потрібна нам така "толерантна Європа".

Денис Ковальов, спеціально для Molotoff

Коментарі

Популярні публікації