Юрій Михальчишин: Через три роки, заручившись підтримкою Росії, Польща висуне нам свої територіальні претензії | Новости - МИР



З більшістю тез Юрія Михальчишина згоден. Якби Росія в 2014 році окупувала б усю Лівобережну Україну з Одесою, Миколаївом і Херсоном на правому, то національно-визвольна війна знесла б існуючу еліту... Але...
Ми розглядаємо ідеального Путіна, що керується тезою З.Бжезинського про неможливість існування Російської імперії без України. Ідеальний Путін просто не може не воювати з Україною.
Але Путін реальний - боягуз, що постійно оглядається на політику Америки і цієї Америки боїться. Він і Крим окупував тому, що Меркель йому гарантувала невтручання Заходу, як це було з гарантією американського посла в Багдаді щодо Кувейту. Але і Хусейна, і Путіна Захід обманув.
Національно-визвольної війни в Україні не могло бути, бо Путін не тільки не міг, але й не хотів окуповувати пів-України. Програма-максимум: сервільна проросійська Україна з важілем впливу у вигляді автономного Донбасу. І він від цієї ідеї досі не відмовився... Але, знову але. Заходу треба "побита" Росія і війна на Донбасі - важіль.
От щодо Польщі з автором не згоден повністю. Територіальних вимог на рівні польської держави, а не проросійських маргіналів, в найближчі 5 років не буде. Причина - інтегрованість Польщі в НАТО і союз з США, а не позиція самих поляків. Далі, звісно, все можливе, в т.ч. і розпад самого НАТО. Але зараз саме отак.
Щодо світової політичної кризи, що почалася від "Арабської весни", то там теж все не зовсім так. Причина - в демократах-глобалістах, яких тепер відтіснили республіканці на чолі з Бушем. Головне протиріччя у США з Китаєм, а Росія - "третій зайвий", якого треба нейтралізувати. Україна - один з головних інструментів такої нейтралізації. Тому Порошенко, як неефективний менеджер, повинен піти... Прихід націоналістів попереду, але він неможливий доки не будуть дискредитовані "ліберасти".

Коментарі

Популярні публікації