Котлети курячі

Інгредієнти:
2 курячих грудки (500 г)
2 підсушені шматки батона
1 середня цибулина
50 г вершкового масла
1 яйце
1 склянка борошна (для паніровки)
рафінована олія для жаріння
сіль і чорний перець за смаком
Вершкове масло загорнути в харчову плівку і покласти в морозилку хвилин на 30.
Хлібну м'якоть залити
холодною водою для розмокання. Можна молоком, я так думаю, смачніше буде.
За допомогою м'ясорубки зробити з курячих грудок фарш. Цибулю дуже дрібно нарізати, чим дрібніше тим краще. Можна навіть натерти на терці.
Готуємо фарш для котлет.
Фарш з курячих грудок сполучаємо з розмокшим хлібом (віджати його), яйцем і цибулькою. Гарненько вимішуємо фарш, солимо, перчимо. Якщо треба, то додаємо для соковитості трішки води, в котлетах вона перетвориться на такий собі
бульйончик і буде утримуватиметься усередині. Якщо фарш вийде рідкуватим, то прсто вимісіть його, рідина вбереться в м'ясо і з фаршем можна працювати далі.
Масло з морозилки швидко натерти на великій терці, щоб не розтануло! Додати у фарш і все розмішати, теж швиденько. Покласти фарш в холодильник на 15-20 хв.
Потім мокрими руками, щоб не прилипало, з фаршу
сформувати котлетки і обваляти їх у борошні.
Далі на добре розігріту сковороду влити рослинну олію без запаху, дати нагрітися і викласти котлети смажитися. Обсмажити їх з двох сторін до рум'яного. Пательню кришкою не накривати! Котлети подавати гарячими.
Смачного, камрадос!)))

Коментарі

Популярні публікації