Сирники рецепт зі сметаною

Рецепт

Вихід: 2 Порції
Підготовка: 30 хв
Приготування: 30 хв
Готується за: 1 год

Інгредієнти

0.5 кг    Сир — домашній, покупний
1 шт.    Яйце
0.5 склянки Цукор
1-2 гр. Ванілін
2-3 ст.л. Борошно
50-70 гр. Масло вершкове
за смаком Сметана
за смаком Варення, мед, вершки, сгущене молоко
Сир

Спосіб приготування: Сирники.

Сирники, в першу чергу, це найкращий сир. Сир розім’яти виделкою. Додати 3-4 повні столові ложки цукру, ванілін, яйце (для недогадливих – без шкаралупи). Дуже ретельно розім’яти до однорідної маси.


Сир розім’яти виделкою. Додати 3-4 повні столові ложки цукру, ванілін, яйце
Спробувати суміш. Якщо треба – додати цукру, ваніліну.
Ще раз розім’яти.
Додати 3 повні столові ложки борошна. Перемішати до однорідного стану. Вийде сирне тісто. Якщо сир був не надто щільний, додати ще борошна. За бажанням – жменя попередньо замочених родзинок.



Додати борошно, перемішати і додати родзинки
На рясно посипану борошном дошку викласти тісто.


На рясно посипану борошном обробну дошку викласти тісто
Не вимішуючи, сформувати з тіста таку собі «ковбасу», діаметром 6-7 см. Обсипати тісто борошном з усіх боків.


Обсипати борошном тісто з усіх боків
Нарізати гострим ножем на однакові шматочки. Кількість – щоб влізли на сковорідку. Руками сформувати сирники і щедро обсипати їх мукою. Викласти на тарілку.


Нарізати тісто гострим ножем на однакові шматочки
На добре розпечену сковорідку кинути вершкове масло. Як тільки воно розтопиться, відразу ж викласти всі заготовки і смажити їх на середньому вогні до рум’янцю.


На добре розпечену з маслом викласти всі заготовки.
Потім сирники перевернути і смажити до готовності під кришкою на невеликому вогні.


Потім перевернути і смажити до готовності під кришкою
Викласти на тарілку і посипати родзинками.


Подавати зі сметаною та іншими смачними добавками.

Коментарі

Популярні публікації