Українські силовики виявили чорний ящик

час публікації: 07:33
останнє оновлення: 07:33
версія для друкузберегти як файл
відправити поштою

Українські силовики виявили чорний ящик з збитого терористами "Боїнга -777" на місці аварії літака біля Грабовського водосховища на кордоні Донецької та Луганської областей, де знаходиться менша частина його уламків. Про це "Главкому" повідомило джерело в штабі АТО.
Нагадаємо, бойовики ДНР заявляють, що на місці аварії літака "Боїнг-777" виявили бортові самописці і хочуть самостійно проводити розслідування.
Довідка
17 липня 2014 року орієнтовно о 16.20 зник з екранів радарів літак авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" Boeing 777, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур. Як стало зрозуміло пізніше, він впав поблизу міста Тореза Донецької області.
За відомостями очевидців, літак вибухнув у повітрі, тіла загиблих розкидало в радіусі 4 кілометрів.
Як стверджує радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, авіалайнер було збито проросійськими терористами із зенітно-ракетного комплексу "Бук", які постачаються їм на озброєння російською владою.
СБУ оприлюднила радіоперехоплення розмови одного з лідерів бойовиків Ігоря Безлера зі своїм куратором, полковником Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Василем Гераніним, де він доповідає про скоєний злочин.
"Тепер ви знаєте, хто здійснив цей злочин. Ми зробимо все, щоб ті російські військові, які здійснили цей злочин, понесли покарання", - заявив глова СБУ Валентин Наливайченко після демонстрації ролика з аудіозаписом переговорів.
Всього на борту знаходилося 280 пасажирів, три немовляти і 15 членів екіпажа. Всі члени екіпажа були громадянами Малайзії. Серед пасажирів знаходилися 154 голландці, 27 австралійців, 23 громадяни Малайзії, 11 індонезійців, 6 британців, по 4 громадяни Німеччини і Бельгії, троє філіппінців, а також один канадець. Національність решти людей, що знаходилися на борту, в даний час уточнюється, повідомив на прес-конференції в міжнародному аеропорту Схипхол (Амстердам) старший віце-президент європейського відділення "Малайзійських авіаліній" Хуїб Гортер.
Зазначимо, що пропагандистські російські телеканали тиражують безальтернативну версію про те, що малайзійський Boeing-777 нібито збили українські військові. У викладі НТВ це були сили ППО, а за даними "Першого каналу" - український штурмовик Су-25, який після цього був збитий бойовиками.

Коментарі

Популярні публікації