Чотирикратний зрадник

Сьогодні в Покровську на автовокзалі співробітники поліції Донеччини затримали "цікавий фрукт" - чоловік, 48 років, уродженець Мирнограду, у якого при огляді вилучили "тимчасове посвідчення військовослужбовця ДНР". За цим так званим документом цей "діяч" з жовтня 2016 року - гранатометник "армії ДНР".
Його життєвий опус нас дещо розгубив. З серпня 2015 року по серпень 2016 року цей товариш проходив службу в одній з наших бригад ЗСУ, під час обстрілу бойовиків отримав поранення. Далі він виїжджає на окуповану територію, де після лікування працевлаштовується в "5-у самохідно-гаубичну батарею "Оплота" на посаду гранатометника. Так, йде на службу до бойовиків, які ж йому нанесли поранення. За "службу" у окупантів, з якими він сам нещодавно ще воював, отримував 15 тисяч російських рублів.
В лютому 2017 року він повертається до рідного Мирнограду, де вже наступного дня йде... до нашого військкомату. Там його направляють назад до "рідної" бригади. Два місяці він воює проти своїх "однополчан"-бойовиків й вже в квітні 2017 року він демобілізується і йде назад до Донецька. А сьогодні він приїхав знов до Покровська аби побачити свою кохану.
Отже, за два останні роки цей "недовоїн" встиг повоювати двічі як на боці України, так й на стороні окупанта. З його слів, хронологія його переходів виглядає так: ЗСУ-"ДНР"-ЗСУ-"ДНР". Цей "життєвий шлях" ми обов'язково перевіримо.
Це перший такий випадок "військової кар'єри", який мені став відомий. В цієї людини все стерлося де свої, а де чужі. Скільки вбитих на його руках має встановити слідство, а поки затриманий має час писати свої "мемуари" для слідчих в камері СІЗО.
**

Коментарі

Популярні публікації