Почему мы потеряли Крым?.. - YouTube

Почему мы потеряли Крым?.. - YouTube:



Коментар Арестовича на інтерв'ю Турчинова і наслідки для України. Арестович говорить, що Захід був поінформований про окупацію Криму. Але анексію збиралися провести через різні легітимні плебісцити, а Путін цю угоду порушив. Більше того, пішов на окупацію Донбасу, як важіль для тиску на Україну для визнання Криму російським.
На думку Арестовича, існувала угода між Путіним і Заходом: Путіну - Крим,  Заходу можливо якісь бонуси по Сирії від Путіна. Україні - безвізовий режим, економічні преференції і кредити.
Я тут не згодний з Арестовичем. Війна в Сирії - це більше війна Саудівської Аравії, ніж США. З Європою (Меркель) у Путіна очевидно були плани з розмежування сфер впливу в Україні. Але Америка грала в темну не тільки з Путіним, але й з Меркель. Власне, Меркель з Путіним приміряли ролі Гітлера і Сталіна, а роль Польщі повинна була зіграти Україна. І Путін хотів не один лише Крим, а й всю "Новороссіяю" від Харкова до Одеси.
План США полягав у "Кувейтскім сценарії" і про це в Європі не знали. Путін повинен був зав'язнути в Україні всерйоз і надовго. Кінцева стратегічна мета США - розстроїти союз Росії і Китаю. Тактична мета - влаштувати війну у Європі і тим самим нагадати європейцям, хто в світі господар.
Війна в Україні повинна була знекровити Росію. Росія зрештою повинна була вийти з Криму і Східної України і попасти в повну залежність від США.
Путін на якомусь етапі зрозумів американський план, тому все пішло за іншим сценарієм. Замість міжнародних плебісцитів - аншлюс Криму в дусі Гітлера. Замість прямого вторгнення в Україну - гібридна війна. 
Тепер я згоден з Арестовичем, що на липневому самміті НАТО нас прийняли у неформальне членство і будуть допомагати. Починається гонка озброєнь і теоретично можливе відновлення бойових дій. Плюс посилення економічних санкцій. Європейцям і Путіну США дали можливість пограти в Мінські домовленості. Але їх не можна виконати інакше, як шляхом виведення російських військ з Донбасу. Але це для Путіна означає втрату важеля впливу на Україну і фактично повну капітуляцію. За якою маячить втрата Криму, а потім і влади.
Тому Мінські угоди можуть закінчитися лише банкрутством німецької східної політики і політики загравання з Путіном. Що й треба для США.
Мета США - ослаблення Росії і Європи,  лишилася незмінною, просто вона розтягнеться в часі. Ну а ми - переможемо і повернемо Крим.

Коментарі

Популярні публікації