Перейти до основного вмісту

Злочин в Чорнобилі.


У середу 28 вересня в програмі “Секретний фронт” на каналі ICTV було показано 11-хвилинний сюжет за моєю участю, де вперше в широкому ефірі , із серйозними аргументами та свідченнями численних експертів було повідомлено що катастрофа на ЧАЕС була цілеспрямованою диверсією. Злочином проти людства, зловмисно спланованим найвищим керівництвом СРСР і здійсненим силами і ресурсами державного апарату у квітні 1986 року. Рукотворна катастрофа у Чорнобилі, за масштабами злочину перевищує навіть знищення малайського Боїнгу, організатори і виконавці якого, вже стали в чергу на отримання неминучого покарання.
Це надзвичайно серйозна подія - гадаю що навіть важливіша за своїми наслідками аніж доповідь по аварії малайзійського "Боїнга". Тому що в сучасному світі істина перестає бути "версією", "фантазіями” чи "конспірологією"лише тоді, коли вона озвучується в телевізорі.

У всіх нормальних , адекватних і працюючих системах правосуддя присутнє таке поняття як “мотив злочину”. Хоча це часто навіть не є детально відображеним в писаних законах, але відсутність мотиву злочину, як правило, ставить хрест не лише на розслідуванні, а навіть на звичайних роздумах на тему -”хто і як це вчинив?”. Саме відсутність логічних і зрозумілих мотивів для зумисного спричинення катастрофи, що стала в Чорнобилі у квітні 1986 року вела до того що всі розслідування обставин вибуху на Чорнобильській АЕС зводилися до пошуків причин простої “аварії”, просто “нещасного випадку”.
Вторгнення Росії в Україну дозволило побачити ті особливості “кремлівського” стилю політики і прийняття рішень, які до того не кидалися в очі більшості спостерігачів та аналітиків. Зокрема агресія в Криму і Донбасі ще раз привернула увагу до воістину наркотичної залежності Росії та її верхівки від цін на нафтопродукти, зокрема на на експортований до Європи газ. 
У 2015 році я непрямим чином був причетний до консультування дуже відомого і успішного у прокаті американсько-українського документального фільму “Російський дятел”. Почав шукати і впорядковувати інформацію. У 80-х і на початку 90- років було майже неможливим отримати достовірну і вичерпну статистику по цінах на газ і нафту, про кількість і потужність збудованих в Європі атомних енергетичних установок, і найголовніше тих, які планувалися побудувати і запустити в дію у недалекому майбутньому.
Знайшов в інтернет-архівах динаміку цін на газ і нафту у 1983-1985 році. Результати були вражаючі — за пів року ціна спала до рекордно низького рівня — майже 14 доларів за барель. 
Радянський Союз стояв на порозі катастрофи, голодних бунтів, переворотів і революцій. А головною причиною цього, судячи зі всього, став усвідомлений перехід Європи та інших розвинутих країн світу на атомну енергетику. І останнімм цвяхом в домовину комунізму і Радянського союзу мала стати програма побудови неймовірної кількості атомних станцій та енергоблоків

Тобто мені пофортунило першим зрозуміти (і чітко сформулювати) МОТИВ злочину - умисної провокації аварії на ЧАЕС. Те що аварія стала наслідком більш ніж дивних дій і розпоряджень влади - це вже давно було ясно для всіх спеціалістів. Але ніхто з них не міг пояснити - чому ? Всілякі версії про змову міжнародного імперіалізму та інших темних сил задля створення проблем і пакостей для СРСР не витримували найменшої перевірки — просто тому що Захід отримав від того проблем навіть більше аніж сам Радянський Союз.
А мотивом рукотворної катастрофи в Чорнобилі стало бажання зупинити і повернути у зворотному напрямку похоронне для фінансового стану СРСР падіння цін нафту і газ , яке сталося у 1985 році. Ціна нафти впала з 40 до 14 доларів за барель. 
З одного боку це підштовхнуло адекватнішуу частину кремлівської верхівки до спроби провести якісь економічні та суспільні реформи, звані потім як перестройка, а ту неадекватну, ленінсько-сталінську частину влади “надихнуло” до застосування вульгарної більшовицької гібридної операції "вибух на ЧАЕС" , при чому на такому рівні нахабної аморальності, що в це просто ніхто не міг повірити.

Вибух у Чорнобилі, і особливо навмисна довга і болісна "ліквідація наслідків", яка мала на меті не ліквідувати їх а продемонструвати всій Європі "згубність" її програми розвитку атомної енергетики, дійсно привели до скасування планів побудови нових АЕС і потім до демонтажу вже побудованих.
Ціна нафти і газу почала рости, і під кінець 2000-х перевищила 140 доларів за барель.

Правда СРСР це вже не врятувало, і рівень життя його мешканців також не підняло тому що всі ці прибутки були перекачані в офшори на рахунки "общаків" колишнього ЦК КПРС.
Міркування я виклав у статті для своєї сторінки у Фейсбуку. Признаюся — досить довго чекав зручного часу аби це все опублікувати. Зробив це до чергової річниці Чорнобильської катастрофи — тема пішла на ура. Посипалися коментарі, передруки. Завдяки відгукам я зміг отримати ще ряд дуже важливих доказів спланованості аварії - наприклад свідчення очевидців про про проведення у Києві ,за тиждень до аварії, навчань Громадянської Оборони по ... евакуації населення в умовах радіаційного зараження ! Також відгуки і коментарі дозволили мені підтвердити наявну у мене до того інформацію про концентрацію навколо Москви військ Громадянської Оборони і їх технічних засобів ... ще за місяць до аварії на ЧАЕС. При чому цю техніку забрали з інших регіонів , зокрема з європейської частини СРСР, чим зробили їх беззахисними перед можливим загрозами.
Через деякий час мені запропонували розповісти про це для телебачення — інтерв'ю зі мною тривало більше 5-ти годин. Вони були вражені тим що я їм розповів, але чесно кажучи не повірили. Почали перевіряти, шукати інших експертів . Перевіряли декілька місяців 
Мушу визнати що зробили це професійно — експерти підтвердили все те що я сказав, більше того уточнили і додали багато нових подробиць і фактів. 
Є деякі неточності і неправильні твердження, але вони не суттєві і не заперечують головної тези — вини СРСР, Кремля і Росії, яка претендує на правонаступництво всього що зосталося від СРСР, у страхітливому злочині, який було вчинено у Чорнобилі у квітні 1986 року.
Просмотры: 707

Коментарі

Популярні публікації