РНБО СХВАЛИЛА ЗВЕРНЕННЯ ПРО ВВЕДЕННЯ МИРОТВОРЦІВ | Українська правда



Ну що ж, побачимо хто і кого переграв... Ідея введення європейських миротворців на Донбас - красива. Путіну доведеться воювати в прямому розумінні цього слова зі своїми покупцями нафти і газу.
Звісно, що у Путіна вибір не великий: або воювати, або ні. Обидва варіанти для нього програшні, але кожний по своєму.
Що ж до України, то за спинами європейських миротворців повинні стояти українські війська, бо європейці наступу російської армії не зупинять... Більше того, вони навіть не збиратимуться цього робити.
Тому основні зусилля Путіна будуть направлені на те, щоб європейці не стали миротворцями. Тут буде і дипломатичний і політичний тиск, шантаж і підкуп. Але головний аргумент Путіна - сепаратисти, точніше небажання останніх йти на перемир'я. А нема миру - нема й миротворців.
Інші ризики для України теж є, але вони не принципіальні. Поки Путін при владі, ми Донбас і Крим все одно не отримаємо, а коли Путіна не буде, то й миротворці нам теж не будуть потрібні. Українські свійська просто займуть окуповані росіянами території, а окупаційні війська стріляти не будуть. Такий собі варіант з "зеленими чоловічками" але навпаки.

Коментарі

Популярні публікації