Из сети: доскакались скотыняки! Отберут безвиз...


Схоже, що у штатних промосковських пропагандистів з'явився новий темник: Критика можливої відміни "безвізу".
Один такий мокшанець, що мешкає в Києві,  смачно проїхався по тезам порошенківських пропагандистів. Це робити нескладно, адже політика діючого президента у всьому провальна. Критикувати можна все, що завгодно. Варто лише додавати, що в усіх бідах українців винні не внутрішні та зовнішні вороги, а самі українці, що доскакалися...
Почесне право вступати в полеміку з промосковськими тролями залишимо штатним порошенківським пропагандистам, а читачам викладемо правду, як її бачать українські несистемні націоналісти.
Отже, всі українські компрадорські керманичі начиталися казки про Колобка і за законами цієї казки проводили українську зовнішню політику. Колобок у казці успішно змінював своїх хазяїв, як тільки його переставали влаштовувати умови співпраці. Ну а хазяї, всі як один, були лохами і не передбачали, що Колобок від них втече.
Реальність дещо інша, ніж казка. В реальності "хазяї" не лохи і про наміри Колобка знають ще до того, як Колобок сам до цього додумається. Взяти хоча б Кучму. Леонід Данилович провадив помірковану, але в цілому проамериканську політику. Тобто був таким собі українським Сомосою. Американці в теорії повинні були б Даниловича всіляко підтримувати, а не влаштовувати "розборки" з "кольчугами", яких потім  не виявилося. Точнісінько так росіяни повинні були б задовольнятися своїми політичними та економічними преференціями в Україні і не влаштовувати скандалу з плівками майора Мельниченка.
Політичний Колобок не здогадується, що він у даній якості хазяям не потрібен. Від слова "зовсім". Адже в такій схемі Колобок - суб'єкт, а хазяїн - об'єкт. А хазяйни дуже не хочуть бути об'єктами, тобто залежати від Колобків і зрештою програти стратегічно. Тому як тільки Колобок визнав васалітет, вони відразу ж планують усунути Колобка від влади.
Не знаю, які плани були у Заходу по відношенню до України при Єльцині... Може Росію і вважали "першою серед рівних". Але з приходом до влади Путіна ситуація змінилася і Захід взяв курс на виведення України, Білорусі і, мабуть, Казахстану, з-під впливу Росії. Це Перший Майдан (2004)  в Україні, заворушення в Білорусі (2010), заворушення в Жанаозені (2011), Другий Майдан в Україні (2014).
Лукашенко і Назарбаєв сиділи міцно, тому перевірку витримали, а от Кучма і Янукович - ні. Петро Порошенко теж хоче стати Кучмою чи Януковичем, не здогадуючись, що на нього чекає подібний фінал. Кучма виявився розумнішим, вчасно пішов не тримаючись за владу, тому зараз до нього ні в кого немає претензій і він може вільно пересуватися по земній кулі. З Янкуовичем - самі знаєте.
Захід шантажує Порошенка відмовою  безвізу. Здається О.Арестовичу належить думка про те, що найбільш ефективна ідеологія та, яку не видно. На Заході це лібералізм, в Україні - його компрадорська версія. В цій ідеології чільне місце займає ідея руху в Європу взагалі і безвіз  для українців стосовно Порошенка зокрема. Це практично єдине суттєве досягнення адміністрації Порошенка за весь час знаходження при владі.
Промосковські тролі б'ють саме в цю точку, але нас цікавить інше. Безвіз - політичне спасіння діючого олігархічного режиму. Якби в Україні не було економічної міграції, то ті люди, що виїхали працювати в Польщу і Росію, вже б стояли на новому Майдані. До речі, в Ірані ситуація подібна, але там міграція в основному політична. Але принцип ідентичний: котел з відкритою кришкою не вибухне.
Так от, Захід грозить Порошенку трохи прикрити кришку. Звичайно, лише в одній Польщі працює понад 2 млн. українців. Своїми грошовими переказами вони підживлюють існуючий в Україні режим. Ні Польща, ні Росія попри війну, не можуть відмовитися від українських гастарбайтерів, але Захід може ускладнити перетин кордону. Плата за візу в 35 євро - то велика сума для українських злидарів.
Інша, дещо опосередкована загроза для олігархату - ріст зарплат в Україні, спричинений трудовою міграцією. Прибуток для олігархів - недоплачена зарплата робітників. Тепер цей ресурс почне щезати, а продуктивність праці в Україні низька саме через те, що "два солдати зі стройбату заміняють екскаватор".



Коментарі

Популярні публікації