Про обстріл українських позицій з російської території (2014)

Дослідницька пошукова мережа Bellingcat опублікувала інтерактивну карту обстрілів із Росії по території України влітку 2014 року.
Якби ми не були так заполітизовані та короткозорі - це мала б бути головна новина за багато часу.
Бо я вже давно проводжу свої дослідження і на пряме питання - "Хто винен в Іловайську?" більша половина співрозмовників не має відповіді, а багато хто вважає, шо винні "Порошенко і бездарні генерали".
Але відповідь дуже проста - це військовий злочин РФ, який планувався не один рік, підступні обстріли зі своєї території і вбивство наших військових з різних угрупувань, а потім пряме вторгнення. По карті обстрілів добре видно як це готувалося.
Дуже шкода, що така карта не була створена українськими "журналістами" та "експертами" - бо багато хто з них зробив кар'єру на цих подіях.
Тим більше слава богу є тисячі свідків - для прикладу червоним накреслені маршрути виконання бойових завдань прикордонними підрозділами.
Трохи східніше від Успенки - легендарна Савур-Могила, подивіться що коїлося там і що пережила там наша десантура.

Я теж був на тих маршрутах і точно знаю - ми маємо справу не просто з ворожою країною, а зі злочинцем - який тепер намагається перевести нашу агресію від себе всередину України.
Про це не можна забувати.
Смерть московським окупантам.

Коментарі

Популярні публікації