Захоплений силами АТО під Артемівськом танк належить Росії, - Міноборони

Сьогодні особовий склад підрозділу Збройних Сил України заблокував, а потім захопив танк, який терористи використовували під час атаки на українську військову частину в Артемівську

Про це повідомили у прес-службі Міноборони, передаєЕспресо.TV.
"Після аналізу, проведеного фахівцями Військової служби правопорядку у Збройних Силах України та Озброєння ЗС України, з’ясовано, що згідно із заводським номером цей танк Т-64БВ випущений у жовтні 1987 року на Харківському танковому заводі ім. О. Малишева. За архівними даними, ця бойова одиниця була відправлена до військової частини, яка на той час дислокувалася на території Росії", - йдеться у повідомленні.
На обліку у ЗС України цей танк Т-64БВ не перебував і не перебуває, підкреслили у відомстві.
Також у міністерстві заявили, що подібні висновки зроблені і щодо решти захопленої у терористів зброї. "Зокрема, вилучений у бойовиків ручний вогнемет РПО-А "Шмель" із показовим надписом "Из России с любовью" також привезений із території Російської Федерації", - додали у відомстві.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, сьогодні в Артемівську Донецької області невідомі люди обстріляли рейсовий автобус, який обслуговував міський маршрут у Часів Яр.

Коментарі

Популярні публікації