Військовий літак Іл-76 збила група професіоналів, - позаштатний радник президента

img



фото:AP Photo
Військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України Іл-76 терористи-професіонали навмисно добивали

Про це в інтерв'ю заявив народний депутат з фракції «Удар» Сергій Куніцин, передає Еспресо.TV з посиланням на «Главком».
«Навіть не професіонал, а група професіоналів, тому що було зроблено кілька пострілів. Притому що літак вразили дві ракети, він повинен був приземлитися нормально, тому що він надійний. Але нападники професійно добили його з установки ЗСУ-23 - спареної «зенітки», яка стріляє 26-міліметровими снарядами як кулемет. Ці снаряди були випущені в паливні баки плюс всі, хто там знаходився, були зі зброєю, патронами, гранатами, везли три одиниці бронетехніки - і все це «гакнуло», - розповів він.
Нагадаємо, вночі 14 червня терористи збили український військово-транспортний літак при заході на посадку в аеропорту Луганська. На борту перебувало близько 40 українських десантників і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Президент України Петро Порошенко оголосив 15 червня вдень жалоби в країні.
17 червня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака ІЛ-76. Головним управлінням нагляду за додержанням законів у військовій сфері розпочате кримінальне провадження щодо посадових осіб Збройних сил України та оперативного штабу управління антитерористичною операцією Антитерористичного центру при СБУ, з вини яких 14 червня в Луганську був збитий літак ІЛ-76, в результаті чого загинули десантники.

Коментарі

Популярні публікації